Λίγο πριν τα μεσάνυχτα 20χρονος, ο οποίος εμπλέκεται στην άγρια δολοφονία του Άλκη Καμπανού, έφτασε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, όπου και κρατείται. 

Σύμφωνα με το grtimes, το μαύρο τζιπ της ΕΛΑΣ με φιμέ τζάμια, έφτασε χωρίς τη συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων και κατευθύνθηκε αμέσως στο υπόγειο της ΓΑΔΘ.

Δείτε βίντεο από την άφιξή του

 Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με την ΕΡΤ, νωρίτερα, λίγο μετά τις 22:30, ο 20χρονος βρέθηκε στα χέρια των ελληνικών αρχών. 

Μετά και τις διαδικασίες ταυτοποίησής του στα σύνορα της Κρυσταλλοπηγής, με όχημα της Αστυνομίας μεταφέρεται πλέον στη Θεσσαλονίκη, συνοδεία του στρατηγού της ΕΛ.ΑΣ., επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος, Κωνσταντίνου Σκούμα, ο οποίος και τον παρέλαβε στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Μάλιστα, οι πληροφορίες θέλουν τον κ. Σκούμα να επικοινώνησε μάλιστα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο, τον οποίο και ενημέρωσε για την σημαντική αυτή εξέλιξη.

Ο 20χρονος κατευθύνθηκε στη Θεσσαλονίκη, συνοδεία του στρατηγού της ΕΛΑΣ επιθεωρητή Βορείου Ελλαδος Κωνσταντίνου Σκούμα, ο οποίος
και τον παρέλαβε στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Δείτε βίντεο από την παράδοσή του στις ελληνικές αρχές

Η παράδοση στις αλβανικές αρχές

Ακολουθώντας την τακτική των υπολοίπων του κατηγορούμενων ο 20χρονος που παραδόθηκε στην Αλβανία, δηλώνει μετανιωμένος για τη δολοφονία του Αλκη Καμπανού.

Την Πέμπτη ο 20χρονος μετέβη στο αστυνονικό τμήμα Κορυτσάς στην Αλβανία παραδόθηκε ο 20χρονος, ο οποίος συνελήφθη για την δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού. 

Τον 20χρονο Αλβανό αναζητούσαν οι ελληνικές αρχές και όπως ο ίδιος δηλώνει στην εκπομπή Tlive θέλει να επιστρέψει στην Ελλάδα και να δικαστεί.


Ο 20χρονος ο οποίος αποτέλεσε μέλος της ομάδας που δολοφόνησε τα ξημερώματα της 1ης Ιανουαρίου τον 19χρονο Αλκη Καμπανό και τραυμάτισε δύο φίλους του, πριν παραδοθεί στις αλβανικές Αρχές, σήμερα, μίλησε στην κάμερα του Alpha και στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου.

Δεν απάντησε στις ερωτήσεις για την ουσία της υπόθεσης, λέγοντας ότι αυτά όλα θέλει να τα πει στον ανακριτή και κινήθηκε στη λογική των άλλων κατηγορουμένων, που επιρρίπτουν ο ένας στον άλλον την ευθύνη για το άγριο φονικό και δηλώνουν μετανιωμένοι.

Και οι 11 πλέον συλληφθέντες, σκληροί χούλιγκαν, κάποιοι εκ των οποίων μάλιστα είναι σεσημασμένοι για παρόμοιες επιθέσεις (μεταξύ αυτών και ο 20χρονος που παραδόθηκε σήμερα) συμμετείχαν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στη δολοφονική επίθεση, επιτέθηκαν με μένος και αγριότητα κατά του Αλκη και τον δολοφόνησαν εν ψυχρώ.

«Έχω μετανιώσει, λυπάμαι»

«Αισθάνομαι άσχημα… Ήθελα να επιστρέψω στην Ελλάδα. Πιστεύω ότι θα έχω μια δίκαιη αντιμετώπιση. Εχω μετανιώσει και ζητάω συγγνώμη από τους γονείς του παιδιού», ήταν τα λόγια του 20χρονου και ανέφερε πως πήρε την απόφαση να φύγει από την Ελλάδα. «Είδα στις ειδήσεις για το συμβάν και φοβήθηκα. Έφευγε ο πατέρας και η γιαγιά μου για την Αλβανία και πήγα και εγώ μαζί τους. Δεν έχω ξαναβρεθεί σε τέτοια θέση. Μόνος μου πήρα την απόφαση να φύγω από την Ελλάδα. Δεν είπα τίποτα πατέρα μου. Τους είπα τι συνέβη όταν ήμουν στην Αλβανία».
20xronos
H στιγμή της παράδοσης του 20χρονου

Σχετικά με τις μέρες που πέρασε στην Αλβανία μέχρι να πάρει την απόφαση να παραδοθεί είπε: «Είναι μια μεγάλη περιπέτεια για τη ζωή μου και φοβάμαι πολύ. Όλα τα υπόλοιπα θα τα πω στον ανακριτή. Έχω μάθει για το ένταλμα και ξέρω ότι κάποιοι έχουν προφυλακιστεί. Για το ρόλο μου στο περιστατικό θα τον πω στον ανακριτή. Θα παραδοθώ στην Ελλάδα».
20xronos1
Στο αστυνονικό τμήμα Κορυτσάς στην Αλβανία παραδόθηκε ο 20χρονος

Για το τι θα ήθελε να πει στους γονείς του Άλκη ανέφερε χαρακτηριστικά: «Μέσα από τα βάθη της ψυχής μου λυπάμαι και θέλω να τους πω συλλυπητήρια. Έχω μετανιώσει ναι. Δεν θα πήγαινα ξανά στο γήπεδο γιατί η οπαδική βία έχει φτάσει στα άκρα. Έχω φέρει τους δικούς μου σε δύσκολη θέση και θέλω να σταθούν δυνατοί».

Να σημειωθεί ότι είχε διαφύγει στην Αλβανία, μαζί με την οικογένειά του, από την πρώτη στιγμή μετά τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου. Συγκεκριμένα είχαν επιβιβαστεί μαζί με τον πατέρα και τη γιαγιά του σε αυτοκίνητο και πήγαν στην Αλβανία από όπου κατάγεται.