Ολόκληρη η Ρόδος συζητάει από χθες την υπόθεση, που εκδικάστηκε. Ένας άντρας που ήθελε να γίνει επιχειρηματίας κρυφά από τη γυναίκα του, έχασε συνολικά 167.000 ευρώ. 

Συγκεκριμένα, ο συνταξιούχος επέμενε ότι παγιδεύτηκε και εξαπατήθηκε από μια «γυναίκα αράχνη», που του έδινε υποσχέσεις και του αφαιρούσε χρήματα τμηματικά. Εκείνη τόνισε στο δικαστήριο πως ουδέποτε τον εξαπάτησε και πως όλα αυτά τα χρήματα, τα έδωσε με τη θέλησή του, επειδή ήταν ερωτευμένος μαζί της. Σημαντικό πρόσωπο στην όλη ιστορία, η γυναίκα του συνταξιούχου, που μέχρι ένα σημείο, για χρόνια, δεν γνώριζε το παραμικρό.

Αθώοι κρίθηκαν χθες από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων, μια αλλοδαπή και ένας αλλοδαπός κατηγορούμενοι για απάτη από κοινού, με περιουσιακό όφελος 120.000 ευρώ. Η δίωξη σε βάρος τους κινήθηκε μετά από μήνυση που υπέβαλε ένας παντρεμένος συνταξιούχος τραπεζικός υπάλληλος πατέρας τριών παιδιών, που υποστηρίζει ότι πείστηκε να επενδύσει στη λειτουργία νυχτερινού μπαρ – κονσομασιόν και όχι μόνο, πέφτοντας θύμα «γυναίκας αράχνης».

O μηνυτής είχε στη διάθεσή του 150.000 ευρώ από στεγαστικό δάνειο που είχε συνάψει η σύζυγός του για τις ανάγκες επισκευής οικίας του στη Νότια Ρόδο. Σε ένα σουβλατζίδικο, όπως αναφέρει, συστήθηκε με μια αλλοδαπή, η οποία για να του δείξει ότι είχε οικονομική επιφάνεια φέρεται να του είπε ότι βρισκόταν στη διαδικασία αγοράς ενός Mercedes C200 Coupe, αξίας 25.000 ευρώ και πως περίμενε να της εγκριθεί δάνειο ποσού 18.300 ευρώ.

Υποστηρίζει ότι πείστηκε και μπήκε σαν εγγυητής για την αγορά του αυτοκινήτου, έχοντας δικαίωμα να το μεταβιβάσει στο όνομά του. Ενώ εξοφλήθηκε το αυτοκίνητο και περίμενε την επιστροφή των χρημάτων του, όπως υποστηρίζει, του είπε ότι ήθελε να μισθώσει ένα κατάστημα για να το λειτουργήσει σαν καφετέρια και του ζήτησε να της δανείσει τα χρήματα υποσχόμενη ότι θα του κατέβαλλε 1.000-2.000 ευρώ μηνιαίως.

Συνολικά, δαπάνησε 167.225 ευρώ, όπως ισχυρίστηκε, ενώ ανέμενε την έκδοση της άδειας λειτουργίας του καταστήματος για να του επιστραφούν τα χρήματα και να μην αντιληφθεί τίποτα η σύζυγός του. Τον Οκτώβριο του 2009 μετά από έλεγχο στο κινητό του τηλέφωνο αντιλήφθηκε τι είχε συμβεί και εκείνος αναγκάστηκε να της αποκαλύψει τις δοσοληψίες που είχε με την αλλοδαπή, εν αγνοία της.

Σύμφωνα με το dimokratiki.gr, η αλλοδαπή υποστήριξε ότι ουδέποτε η ίδια υπεξαίρεσε χρήματα από τον μηνυτή ή ότι τον εξαπάτησε. Ο φερόμενος ως παθών σύμφωνα με όσα υποστήριξε η ίδια στην απολογία της στην ανακρίτρια αλλά και κατά την προανάκριση, ήταν ερωτευμένος μαζί της και οικειοθελώς προσφερόταν να της καταβάλει τα ποσά με τη μορφή δώρου