Σάλο έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη η είδηση ότι ο ντράμερ των Πυξ Λαξ κατηγορείται για υπόθεση παιδοφιλίας και συγκεκριμένα για γενετήσιες πράξεις με ανήλικη, όταν εκείνη ήταν 6 με 8 ετών.

 Πρόκειται για τον 71χρονο σήμερα Γιώργο Γιαννόπουλο, ο οποίος καταδικάστηκε πρωτόδικα, τον Απρίλιο του 2019, για αποπλάνηση ανηλίκου, που δεν είχε συμπληρώσει τα 12 έτη και του επεβλήθη ποινή κάθειρξης 12 ετών χωρίς ελαφρυντικά. Ο κατηγορούμενος όμως άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος, υπό τον όρο της εμφάνισής του στο Α.Τ. της κατοικίας του δύο φορές το μήνα.

 Στις 11 Απριλίου θα δικαστεί σε δεύτερο βαθμό και θα κριθεί η τύχη του.

 Οι αναρτήσεις των Πυξ Λαξ

Μετά τα δημοσιεύματα, το συγκρότημα των Πυξ Λαξ έσπευσε να δώσει διευκρινίσεις.

 Οι Πυξ Λαξ, στην ανακοίνωσή τους, ανέφεραν ότι έχουν πάψει να συνεργάζονται με τον εν λόγω ντράμερ εδώ και χρόνια για άσχετους λόγους, ενώ δηλώνουν ότι δεν γνώριζαν το παραμικρό, τονίζοντας: «Δεν θα μπορούσαμε να γνωρίζουμε κάτι τόσο προσωπικό γι’ αυτόν, αλλά και οποιονδήποτε άλλο από τους εκατοντάδες που έχουν συνεργαστεί μαζί μας στο παρελθόν».

 Στη συνέχεια, εξέφρασαν την αμέριστη συμπαράστασή τους στο ανήλικο θύμα και την οικογένειά του, «που βίωσε κάτι τόσο βάναυσο κι αποτρόπαιο για την ψυχή του και το σώμα του, όπως και σε κάθε θύμα τέτοιων καταστάσεων, που δεν υπάρχουν λέξεις να το περιγράψουν και μας συγκλονίζει κάθε φορά».

 Ωστόσο, αυτή είναι η… τρίτη ανακοίνωση του συγκροτήματος.

 Όπως προκύπτει από σχόλια χρηστών των social media, οι Πυξ Λαξ διόρθωσαν την αρχική τους ανάρτηση, μετά τα οργισμένα σχόλια χρηστών, ενώ στη συνέχεια διέγραψαν την πρώτη τους ανάρτηση.

 Και αυτό, γιατί αναφερόμενοι στο κοριτσάκι – στην πρώτη ανάρτηση – εξέφρασαν την αμέριστη συμπαράστασή τους και τη βαθιά τους λύπη «σ αυτή την οικογένεια και σ αυτό το κορίτσι αν βίωσε κάτι τόσο βάναυσο κι αποτρόπαιο για την ψυχή του και το σώμα του».

 Στη συνέχεια, διόρθωσαν το «αν» με το «που»: «Σ’ αυτό το κορίτσι που βίωσε κάτι τόσο βάναυσο κι αποτρόπαιο για την ψυχή του και το σώμα του».

 Επίσης, στο πρώτο τους κείμενο, οι Πυξ Λαξ ανέφεραν ότι έχουν πάψει να συνεργάζονται εδώ και δέκα χρόνια με τον συγκεκριμένο ντράμερ και ότι «από τον Μάρτιο του 2012 για τελείως διαφορετικούς λόγους από αυτούς που κατηγορείται και στο διάστημα αυτό δεν έχει υπάρξει η οποιαδήποτε επαφή μαζί του».

 Η διορθωμένη ανάρτηση των Πυξ Λαξ

Στη νέα, τρίτη ουσιαστικά ανάρτηση που ανέβασαν οι Πυξ Λαξ, έλειπε η χρονολογία «2012» και αντικαταστάθηκε ως εξής: «Ο συγκεκριμένος μουσικός που αναφέρεται στα δημοσιεύματα έχει πάψει να συνεργάζεται με το συγκρότημα εδώ και χρόνια».

 Και αυτό, γιατί το 2018 – και ενώ είχε ξεκινήσει η δίκη – οι Πυξ Λαξ συνεργάστηκαν ξανά με τον συγκεκριμένο μουσικό για μία συναυλία που έδωσαν για τα 30 χρόνια από την ίδρυση του συγκροτήματος.

 Ολόκληρη η τελευταία ανακοίνωση των Πυξ Λαξ για τον ντράμερ:

 «Θελουμε να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα σε σχέση με χθεσινά και σημερινά δημοσιεύματα που σοκαρισμένοι είδαμε και αναφέρουν το όνομα της μπαντας. Οι Πυξ Λαξ ιδρύθηκαν το 1989 και ήταν ο Μπαμπης Στόκας, ο Φιλιππος Πλιατσικας κι ο Μανος Ξυδούς με εκπρόσωπο του συγκροτήματος το Νίκο Λώρη. Στα 30 και πλέον αυτά χρόνια έχουμε συνεργαστεί με εκατοντάδες μουσικούς και τεχνικούς . Ο συγκεκριμένος μουσικος που αναφέρεται στα δημοσιεύματα έχει πάψει να συνεργάζεται με το συγκρότημα εδώ και χρόνια, για τελείως διαφορετικούς λόγους από αυτούς που κατηγορείται και στο διάστημα αυτό δεν έχει υπάρξει η οποιαδήποτε επαφή μαζί του.


 Όπως φυσικά δεν θα μπορούσαμε να γνωρίζουμε κάτι τόσο προσωπικό γι αυτόν αλλά και οποιονδήποτε άλλο από τους εκατοντάδες που έχουν συνεργαστεί μαζί μας στο παρελθόν. Τον πρώτο λόγο έτσι κι αλλιώς σ αυτά τα θέματα έχει η δικαιοσύνη. Το πιο βασικό και σημαντικό για μας αυτή την ώρα όμως είναι ότι θέλουμε να δηλώσουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας και την βαθιά μας λύπη σ αυτή την οικογένεια και σ αυτό το κορίτσι που βίωσε κάτι τόσο βάναυσο κι αποτρόπαιο για την ψυχή του και το σώμα του, όπως και σε κάθε θύμα τέτοιων καταστάσεων που δεν υπάρχουν λέξεις να το περιγράψουν και μας συγκλονίζει κάθε φορά».