Θέμα συζήτησης έχει γίνει στη Ρόδο η υπόθεση του συνταξιούχου ο οποίος κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα μίας γυναίκας-αράχνης και έχασε περισσότερα από 167.000 ευρώ. Η υπόθεση εκδικάστηκε την περασμένη Πέμπτη στο Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου. Οι δικαστές έκριναν αθώα την αλλοδαπή γυναίκα και έναν ακόμη συγκατηγορούμενό της που διώκονταν για απάτη από κοινού, με περιουσιακό όφελος 120.000 ευρώ.

Ο συνταξιούχος τραπεζικός υπάλληλος υποστήριξε ότι εξαπατήθηκε από την αλλοδαπή, η οποία με διάφορες υποσχέσεις και προφάσεις του αφαιρούσε τμηματικά μεγάλα χρηματικά ποσά. Όπως ισχυρίστηκε το θύμα, η γυναίκα τον έπεισε να επενδύσει κρυφά από τη σύζυγό του στη λειτουργία νυχτερινού μπαρ.

O άνδρας, που είναι πατέρας τριών παιδιών, είχε 150.000 ευρώ από στεγαστικό δάνειο, το οποίο είχε πάρει η σύζυγός του για τις ανάγκες επισκευής οικίας του στη νότια Ρόδο. Γνώρισε την αλλοδαπή σε ένα σουβλατζίδικο και εκείνη του έδειξε ότι είχε αρκετά χρήματα. Αρχικά φέρεται να του είπε ότι προσπαθούσε να αγοράσει ένα υπερπολυτελές αυτοκίνητο αξίας 25.000 ευρώ και περίμενε να της εγκριθεί το δάνειο. Έτσι, το θύμα φέρεται να πείστηκε να γίνει εγγυητής για την αγορά του αυτοκινήτου με δικαίωμα να το μεταβιβάσει στο όνομά του. Το αυτοκίνητο εξοφλήθηκε και ο ηλικιωμένος ανέμενε την αποπληρωμή του. Ωστόσο, η αλλοδαπή φέρεται να του εξήγησε ότι προσπαθεί να νοικιάσει ένα κατάστημα για να λειτουργήσει ως καφετέρια. Του ζήτησε λοιπόν τα χρήματα και του υποσχέθηκε ότι θα πληρώνει 1.000 με 2.000 ευρώ κάθε μήνα προκειμένου να τον αποπληρώσει.

Ο ηλικιωμένος επένδυσε στην καφετέρια περίπου 167.225 ευρώ και περίμενε να εκδοθεί η άδεια λειτουργίας του καταστήματος. Ωστόσο, τον Οκτώβριο του 2009, η σύζυγός του έψαξε στο κινητό τηλέφωνό του και ανακάλυψε ότι έδινε χρήματα στην αλλοδαπή, χωρίς εκείνη να το γνωρίζει. Έτσι ο συνταξιούχος κινήθηκε δικαστικά εναντίον της γυναίκας.

Από την πλευρά της, η αλλοδαπή φέρεται να αρνήθηκε στο δικαστήριο ότι εξαπάτησε ή υπεξαίρεσε χρήματα από τον ηλικιωμένο. Στην απολογία της η γυναίκα εξήγησε ότι ο συνταξιούχος ήταν ερωτευμένος μαζί της και της έδινε τα χρήματα ως δώρο.

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΟΝΤΙΜΕ