Δεν χωρά ανθρώπου νους τις φρικτές αποκαλύψεις σχετικά με τη δολοφονία του 7χρονου Ανδρέα στην Κυψέλη από τον 33χρονο σύντροφο της μητέρας του, την ώρα που η ίδια έπαιζε παιχνίδι στον υπολογιστή...

Η ίδια κατέθεσε πως δεν κατάλαβε τίποτα για τα όσα περνούσε ο γιος της μέχρι να ξεψυχήσει, ένας ισχυρισμός ο οποίος δεν πείθει κανέναν αφού οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση θεωρούν ότι η ίδια ήταν παρούσα στο έγκλημα.

Ο 33χρονος σκότωσε το παιδί πριν από πέντε χρόνια και μαζί με τη μητέρα έκρυψαν τη σορό του αρχικά σε αυτοσχέδια κρύπτη και στη συνέχεια μετέφεραν τα οστά του σε εργαλειοθήκη στο σπίτι όπου μετακόμισαν στην Κυψέλη.

Η αποκάλυψη του άγριου εγκλήματος έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Οι αποκαλύψεις για τη ζωή του αγοριού σοκάρουν, καθώς ζούσε σε ένα μαρτυρικό περιβάλλον, και ήταν θύμα συχνών κακοποιήσεων μέχρι τη δολοφονία του.

Το αποτρόπαιο έγκλημα έχει φέρει ξανά στην επιφάνεια το κενό που υπάρχει στις κοινωνικές υπηρεσίες. Παρόλο που το κακοποιητικό περιβάλλον στο οποίο ζούσαν ο 7χρονος και η αδερφή του ήταν γνωστό κανείς δεν παρενέβη ώστε το παιδί να απομακρυνθεί από την οικογένεια.

Το Χαμόγελο του Παιδιού είχε κληθεί για την ίδια τη μητέρα όταν ήταν 15 ετών που είχε πέσει θύμα κακοποίησης, ενώ κυοφορούσε και πάλι ξανά για την αδερφή του 7χρονου όταν πήγε άσχημα χτυπημένη στο σχολείο. Τότε οι δάσκαλοι είχαν ενημερώσει τις Αρχές και τον οργανισμό και τελικά το κορίτσι απομακρύνθηκε από το περιβάλλον και δόθηκε σε ανάδοχη οικογένεια.




Ακόμα και τότε η μητέρα προσπαθούσε να καλύψει τον σύντροφο της. “Το κοριτσάκι το πήραμε και πήγε στο νοσοκομείο με τη φροντίδα των ανθρώπων του χαμόγελου, και ήρθε και η μητέρα μαζί η οποία αιτιολογούσε τον σύντροφο ότι δεν έγινε τίποτα, ότι το αγαπάει κλπ” αναφέρει ο κ. Γιαννόπουλος.

Τι ισχυρίζεται η μητέρα – Η κυνική ομολογία του 33χρονου

Απέναντι στους αστυνομικούς η 29χρονη προσπάθησε να αποποιηθεί την ευθύνη της ισχυριζόμενη ότι ο σύντροφός της «είχε βάλει το παιδί τιμωρία. Εγώ δεν είδα τίποτα εκείνο το βράδυ. Δεν κατάλαβα τι έγινε γιατί εκείνη τη στιγμή έπαιζα στον Ηλεκτρονικό Υπολογιστή. Δεν είδα καμία μονωτική ταινία, δεν ξέρω τι έγινε».

Από την πλευρά του ο 33χρονος Πολωνός, ανέφερε ότι «το παιδί έκανε φασαρία. Το φίμωσα με την μονωτική ταινία για να το κάνω να σωπάσει. Έγινε καταλάθος. Μετά φοβήθηκα να το πω».

«Λέει ψέματα η μητέρα. Ήταν παρούσα τη στιγμή που το παιδί της έχανε τη ζωή του από ασφυξία που της προκάλεσε ο 33χρονος», επισημαίνουν στο ΑΠΕ – ΜΠΕ οι ίδιες αστυνομικές πηγές.




Η σύμπτωση που αποκάλυψε τη φρικτή αλήθεια

Η σύλληψη ενός άνδρα για άσχετο λόγο, έλυσε το μυστήριο αφού αυτός είπε στους αστυνομικούς ότι γνωρίζει για ένα έγκλημα που συνέβη με ένα παιδάκι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες. o άνδρας που έδειξε στους αστυνομικούς προς ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθούν για την εξιχνίαση του μυστηρίου, γνώριζε για το έγκλημα από τον ίδιο τον σύντροφο της μητέρας, ο οποίος, ένα βράδυ που είχε μεθύσει, του το εκμυστηρεύτηκε.

Το MEGA βρέθηκε στο σπίτι της οδού Σκιάθου στην Κυψέλη που ο 7χρονος Ανδρέας δολοφονήθηκε άγρια από τη μητέρα του και τον σύντροφό της. Από ότι φαίνεται από τα πλάνα πρόκειται για ένα πολύ μικρό σπίτι, γεγονός που διαψεύδει τον ισχυρισμό της μητέρας ότι ήταν σε διπλανό δωμάτιο και δεν είχε αντιληφθεί ότι το αγοράκι ξεψυχούσε.

Η ταράτσα όπου έθαψαν το αγοράκι είναι ορατή σε πολλά διαμερίσματα της περιοχής, γεγονός που φανερώνει ότι η μεταφορά της σορού έγινε σε ώρα που δεν είχε κόσμο.

Από την πρώτη στιγμή, έχοντας προφανώς δει και το σπίτι στο οποίο ζούσε η οικογένεια, οι αστυνομικοί απέρριπταν τους ισχυρισμούς της μητέρας ότι δεν μετείχε στη δολοφονία του παιδιού και δεν ήξερε τι συνέβαινε, επειδή ήταν απορροφημένη στο παιχνίδι που έπαιζε στον υπολογιστή.

Η 29χρονη αρχικά ομολόγησε αλλά στη συνέχεια ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν μπροστά στη δολοφονία του παιδιού της και δεν είχε καμία συμμετοχή στο έγκλημα.

«Λέει ψέματα η μητέρα. Ήταν παρούσα τη στιγμή που το παιδί της έχανε τη ζωή του από ασφυξία που του προκάλεσε ο 33χρονος», επισημαίνουν από την αρχή αστυνομικές πηγές.