Γιατί με ξύπνησες πρωί
Γιατί με ξύπνησες πρωί Σωτήρης Ξενάκης Βασίλης Σκουρής
Νυχτερινη_Διασκεδαση
Ελλάδα

Κοροναϊός: Εισήγηση για περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων από την κυβέρνηση - Διασκέδαση και για όρθιους και πληρότητα άνω του 50% στα γήπεδα

Την Τετάρτη συνεδριάζει η επιτροπή των ειδικών, για να λάβει τις σχετικές αποφάσεις

Η καθιερωμένη σύσκεψη για τη διαχείριση της πανδημίας έγινε το πρωί της Δευτέρας στο Μέγαρο Μαξίμου.

Την Τετάρτη συνεδριάζει η επιτροπή των ειδικών.

Η εισήγηση της κυβέρνησης θα είναι για αύξηση πληρότητας στα γήπεδα άνω του 50%, επαναφορά όρθιας διασκέδασης και επιστροφή των σχολικών εκδρομών.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση είχε αιτηθεί και την περασμένη εβδομάδα την αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα, ωστόσο η επιτροπή δεν το ενέκρινε.

Στόχος ειδικών και κυβέρνησης είναι το φετινό Πάσχα να είμαστε «ελεύθεροι», χωρίς περιοριστικά μέτρα και να μην υπάρξουν πισωγυρίσματα.

Η χώρα διανύει περίοδο βραδείας μικρής ύφεσης της επιδημίας, με τους σκληρούς δείκτες να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.

Ήδη, το θέμα των αποκριάτικων μαζικών εκδηλώσεων, οι οποίες δεν έχουν πραγματοποιηθεί από το 2019, αποτέλεσε αφορμή για να ανοίξει η συζήτηση, με την επιτροπή εμπειρογνωμόνων να καλείται την Τετάρτη να δώσει την εισήγησή της για τη διοργάνωσή τους ή μη.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου, περί τα τέλη της εβδομάδας αναμένονται ανακοινώσεις για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας από τους Λευτέρη Αυγενάκη, Κώστα Τσιάρα και Τάκη Θεοδωρικάκο, στο πλαίσιο πρωτοβουλιών της κυβέρνησης, όπως θα περιληφθούν στο αθλητικό νομοσχέδιο.

Σχετικά με την κρίση της Ουκρανίας, σε περίπτωση που οι εξελίξεις είναι αρνητικές, η κυβέρνηση προετοιμάζεται για όλα τα πιθανά σενάρια, ιδίως ως προς την ασφάλεια της τροφοδοσίας.