Τον εφιάλτη της σεξουαλικής κακοποίησης που κατήγγειλε ότι βίωσε από τον προπονητή της στην ιστιοπλοΐα σε ηλικία 11 ετών, αναμένεται να αφηγηθεί ξανά σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, η 21χρονη αθλήτρια που κατήγγειλε τον κατηγορούμενο για την αρρωστημένη δράση του.

Η δίκη ξεκίνησε τον περασμένο Ιανουάριο και σήμερα η κοπέλα θα καταθέσει στο ακροατήριο κεκλεισμένων των θυρών, όπως αποφάσισε το δικαστήριο, κάνοντας δεκτό για λόγους προστασίας της κοπέλας, το σχετικό αίτημα που υπέβαλλαν οι δικηγόροι της.

Η νεαρή γυναίκα, τον Ιανουάριο του 2021, είχε περιγράψει στις εισαγγελικές αρχές όλα όσα πέρασε επί τουλάχιστον τρία χρόνια στα χέρια του προπονητή της. Μάλιστα, είχε υποστηρίξει ότι την παρενοχλούσε από την ηλικία των 9 ετών, λέγοντάς της «τι ωραίο μωρό είσαι εσύ» και «τι ωραίο σώμα έχεις».

Ο 39χρονος κατηγορούμενος τη βίασε για πρώτη φορά το 2011, ενώ βρίσκονταν σε αποστολή στο Γαλαξίδι.

Μάλιστα, η 21χρονη είχε καταθέσει ότι ο κατηγορούμενος την απειλούσε ότι θα την σκότωνε και θα κατέστρεφε την οικογένειά της, αν η ίδια μιλούσε και αποκάλυπτε όσα είχε βιώσει. Σε κάθε τόνο η κοπέλα είχε διαψεύσει πως «υπήρχε καμία συναίνεση» από την ίδια, διαψεύδοντας τον σχετικό ισχυρισμό που προέβαλλε ο 39χρονος.

«Πέρασαν τρία χρόνια για να το πω στους δικούς μου ανθρώπους. Ήμουν 14 όταν το είπα, ναι, και δεν άντεχα άλλο και έπρεπε κάπως να βρω το θάρρος να το πω στους γονείς μου. Μόλις το έμαθαν οι γονείς μου πήγαν κατευθείαν στην Αστυνομία» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο 39χρονος αρνείται την κατηγορία του βιασμού. Την πρώτη ημέρα της δίκης είπε στο ακροατήριο: «Για την κατηγορία του βιασμού δεν την αποδέχομαι για κανένα ζωντανό οργανισμό στον πλανήτη. Τα υπόλοιπα θα τα αφήσω στην κρίση σας».

Εναντίον του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για βιασμό κατ' εξακολούθηση, αποπλάνηση κατ' εξακολούθηση και κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια. Μετά την απολογία στου στον ανακριτή ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στις φυλακές της Τρίπολης.

«Χωρίς αιδώ ο κατηγορούμενος ομολόγησε ότι είχε ολοκληρωμένες σεξουαλικές σχέσεις με την ανήλικη αθλήτρια του» ανέφερε ο εισαγγελέας που πρότεινε την παραπομπή του 39χρονου προπονητή σε δίκη για να προσθέσει: «Εκμεταλλεύτηκε την απειρία της και την εμπιστοσύνη των γονιών της σε εκείνον. Συνεχίζει να συμπεριφέρεται με απάθεια ακόμα και μετά τις αποκαλύψεις. Άσκησε σεξουαλική και ψυχολογική βία στην ανήλικη για να μην αποκαλύψει στους γονείς της τον βιασμό της».