«Της στέρησε την παιδική της ηλικία, την εφηβεία της. Αυτό το πράγμα δεν θα το ξαναέχει στα χέρια της. Για ποιο λόγο να του χρωστάω τα παιδιά μου και τη ζωή της; Μεγαλώνω τώρα ένα 11χρονο μέσα στη μαυρίλα. Ναι, δεν έκανα τα πράγματα όπως έπρεπε, αλλά είμαι εδώ σήμερα και εκείνη έχει κερδίσει τη ζωή και ας είναι δακτυλοδεικτούμενη!».

Με αυτά τα λόγια η μητέρα της αθλήτριας ιστιοπλοΐας η οποία έχει καταγγείλει ότι βιάστηκε από τον προπονητή της, όντας ανήλικη, ξέσπασε καταθέτοντας στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας.

Η μάρτυρας κατέθεσε πως ο κατηγορούμενος πήγαινε στο μαγαζί που διατηρούσε με το σύζυγος καθώς εκεί αποθήκευαν πράγματα του ομίλου ωστόσο δεν είχαν υποψιαστεί τίποτα για όσα συνέβαιναν στο παιδί της επί τρία χρόνια. Μέχρι τουλάχιστον η μητέρα της αθλήτριας να δει όπως περιέγραψε μώλωπες στο σώμα της κόρης όταν την έκανε μπάνιο. «Μου είπε ότι είναι από την ιστιοπλοΐα. Από εκεί και πέρα άρχισε να μην θέλει να την κάνω μπάνιο» είπε η μάρτυρας.

Η μάρτυρας δέχθηκε ερωτήσεις από την έδρα και σχετικά με τις σχέσεις της με το παιδί της και για το γεγονός ότι δεν είχε αντιληφθεί τι συνέβαινε.

Σύνεδρος: Πώς μια μητέρα δεν διαβάζει το παιδί της για τρία χρόνια; Πως δεν καταλάβατε τί συμβαίνει; Εμένα τα παιδιά μου είναι 20 χρονών και με ένα τηλεφώνημα καταλαβαίνω. Εσείς πώς δεν καταλάβατε ένα παιδί 12-13 χρονών;

Μάρτυρας: Ήταν πολύ καλή…

Σύνεδρος: Πώς μπορεί να το κρύψει στα 12;

Μάρτυρας: Το παιδί είχε κλειδώσει τόσο πολύ που είχε κατεβάσει κουρτίνα. Φερόταν απόλυτα φυσιολογικά. Αν δεν μου το έλεγε η ίδια δεν ξέρω αν θα το καταλάβαινα. Ένιωθα ασφαλής εγώ πρώτα απ’όλα…

Η μητέρα της αθλήτριας αναφέρθηκε και για τις καταθέσεις μαρτύρων στην υπόθεση που υποστήριξαν ότι η αθλήτρια διατηρούσε σχέσεις με τον προπονητή της.

«Είναι δυο μητέρες. Υπήρχε ένα κλίμα ζηλοφθονίας αφού άρχισε να παίρνει της διακρίσεις της με το νέο προπονητή. Υπήρχε πάντα βέβαια πόλεμος στην Αμαλία και κουτσομπολίστικη συμπεριφορά. με αυτές τις κύριες συνεχίσαμε μαζί αφού αλλάξαμε  κατηγορία και μέχρι και το 2016, ήμασταν όλοι μαζί. Δεν αναζήτησαν τον προπονητή, δεν τον υπερασπίστηκαν τότε…» είπε η μητέρα της αθλήτριας στην κατάθεση της.

Η δίκη συνεχίζεται στις 16 Απριλίου.