Ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις στο θέμα των θανάτων των τριών κοριτσιών στην Πάτρα. Σύμφωνα με πληροφορίες του mega, τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων του 9χρονου παιδιού αναμένονται προς το τέλος του μήνα.

Την ίδια ώρα, με μια σκληρή και μακροσκελής ανακοίνωση άνω των χιλίων λέξεων, οι γονείς των τριών ανήλικων κοριτσιών από την Πάτρα, που έφυγαν από τη ζωή μέσα σε 2,5 χρόνια από αιφνίδιους θανάτους, δίνουν τις δικές του απαντήσεις για όσα ακούγονται στα μέσα ενημέρωσης, μιλώντας για επιστημονικά κενά, για ερωτήματα που δεν έχουν απαντηθεί από γιατρούς και ιατροδικαστές.

 Οι θάνατοι τριών παιδιών μέσα σε διάστημα 2,5 ετών, με διαφορετική ηλικία και χωρίς επιστημονικά να διακρίνεται σαφές αίτιο θανάτου, αδιαμφισβήτητα δεν αποτελούν ένα συνηθισμένο φαινόμενο και ευλόγως δημιουργούνται ερωτηματικά στο άκουσμα και μόνο μιας τέτοια είδησης. Ευλόγως η κοινωνία μας εκδηλώνει εύλογο ενδιαφέρον για ένα θέμα και με επιστημονικές ‘’κενά’’ και με ευρύτερη κοινωνική διάσταση.

Παράλληλα δηλώνουν έντονα τη δυσαρέσκεια τους για όσα ακούγονται στα μέσα ενημέρωσης και γράφονται στο διαδίκτυο, χαρακτηρίζοντας τα ασαφή.

 «Δυστυχώς η δημόσια έκκληση που απευθύναμε για να σταματήσει η οποιαδήποτε δημοσίευση ή αναπαραγωγή ανακριβειών δεν εισακούστηκε. Η συνειδητή αυτή στάση μας όμως διαπιστώνουμε ότι δίνει την αφορμή να δημιουργηθούν αυθαίρετοι συνειρμοί και γενικά μια περιρρέουσα κατάσταση μυστηρίου σχετικά με το θέμα»,αναφέρεται στην ανακοίνωση.

 Οι ίδιοι δηλώνουν πως ενοχοποιούνται κακοβούλως, ενώ περιμένουν με αγωνία τα στοιχεία που θα φέρει στο φως η έρευνα του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αθηνών.

 «Επισημαίνουμε ότι το γεγονός πως η έρευνα διενεργείται από τη συγκεκριμένη Υπηρεσία της Αστυνομίας, δεν συνεπάγεται αυτόματα πως εξετάζονται ανθρωποκτονίες. Αν στην πορεία προκύψουν ενδείξεις που να στοιχειοθετούν λάθη ή παραλείψεις από οποιονδήποτε, εμείς από την πλευρά μας ασφαλώς και θα υποστηρίξουμε την όποια κατηγορία αποδοθεί»,αναφέρουν, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση.

 Όπως και στη προηγουμένη ανακοίνωση, αναφέρουν λεπτομερώς τα γεγονότα των θανάτων της 3,5 ετών Μαλένας τον Απρίλιο του 2019, της 6 μηνών Ίριδας τον Μάρτιο 2021 και της 9χρονης Τζωρτζίνας.

 Ο τελευταίος θάνατος που συνέβη στην πρωτότοκη κόρης της οικογένειας στις 29 Ιανουάριου, ενώ ήταν μαζί με την μητέρα της στο δωμάτιο του νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», ήταν αυτός που κίνησε τις διαδικασίες για της παρέμβαση του εισαγγελέα, καθώς χαρακτηρίστηκε και αυτός αιφνίδιος με αδιευκρίνιστα αίτια.

 «Η αιτία του θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας ως γνωστόν ερευνάται. Ο απινιδωτής με ενσωματωμένο βηματοδότη της εμφυτεύτηκε με χειρουργική επέμβαση κατόπιν απόφασης των θεραπόντων ιατρών της για να διασφαλιστεί από τυχόν καρδιακά αρυθμιολογικά επεισόδια (ταχυκαρδίες-βραδυκαρδίες) και έτσι να αποφευχθεί αιφνίδιος θάνατός της», αναφέρει η οικογένεια στην ανακοίνωσή της.

 Η περιπέτεια υγείας της 9χρονης ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2021, μόλις ένα μήνα μετά τον θάνατο της 6 μηνών Ίριδας, όταν εισήχθη στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας με σπασμούς, υπέστη ανακοπή καρδιάς και τους γιατρούς να καταφέρνουν να την επαναφέρουν στη ζωή. Έχοντας κερδίσει την πρώτη της μάχη, η Τζωρτζίνα νοσηλεύεται καλοκαίρι στο Ωνασείο για να τοποθετηθεί στην καρδούλα της απινιδωτής και βηματοδότης.

 Ο απινιδωτής δεν κατέγραψε ουδέποτε την παραμικρή αρρυθμία η οποία να εξηγεί τα επεισόδια του παιδιού, η δε καρδιά μπορεί να σταματήσει τη λειτουργία της και για πολλούς άλλους λόγους (ενδεικτικά μακρύ επιληπτικό επεισόδιο, επεισόδιο σπασμών, διακοπή αναπνοής, μεταβολικές διαταραχές) και όχι μόνο ένεκα καρδιακών αρρυθμιών.

Η Τζωρτζίνα μέχρι την ξαφνική εισαγωγή της στο νοσοκομείο τον Απρίλιο του 2019 ήταν υγιέστατη, με την μητέρα της να μοιράζεται συχνά ξέγνοιαστες στιγμές της στο διαδίκτυο.

 Οι καταθέσεις 15 γιατρών και νοσηλευτών από τέσσερα νοσοκομεία της Αθήνας και της Πάτρας, οι αναφορές 7 ιατροδικαστών αλλά και τα πορίσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων που αναμένεται να ολοκληρωθούν τις επόμενες ημέρες, αναμένεται να διαφωτίσουν τις συνθήκες θανάτου της Τζωρτζίνας, ενώ σύμφωνα με τους ιατροδικαστές θα είναι καθοριστικές για το αν θα κλείσει η υπόθεση ή θα ανοίξει νέο κύκλων ερευνών.

 

Νέα αποκάλυψη

Σύμπτωση «μυστήριο» αποκάλυψε ο αστυνομικός συντάκτης, Βασίλης Λαμπρόπουλος στην εκπομπή LIVE NEWS στο Mega. Όπως είπε, όλα τα προβλήματα υγείας που παρουσίασαν τα τρία κορίτσια, σημειώθηκαν Σαββατοκύριακα.

 Οι εξηγήσεις που μπορούν να δοθούν για την ώρα είναι οι εξής:

 1.Τα Σαββατοκύριακα υπάρχει μικρότερη παρουσία των γιατρών και νοσηλευτών στα νοσοκομεία

 2.Υπάρχει μια ιατρική διερεύνηση με αντίστοιχους θανάτους στο εξωτερικό, που πιθανότατα να δώσει μια εξήγηση στην τρομερή αυτή σύμπτωση, ωστόσο δεν είναι ακόμη κάτι βέβαιο.