Αναμένονται με αγωνία και ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της μικρής Τζωρτζίνας. Απ’ αυτά πιστεύεται πως θα δοθεί φως και θα απαντηθεί η πληθώρα των ερωτηματικών σχετικά με το πώς πέθαναν τα τρία παιδιά.

Στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA μίλησαν δύο γιατροί καρδιολόγοι και τοποθετήθηκαν επί του θέματος της Πάτρας με τα τρία αγγελούδια της ίδιας οικογένειας που έφυγαν από τη ζωή μέσα σε λίγα χρόνια.

Αμφότεροι οι γιατροί εκτίμησαν πως οι τελευταίες καταγραφές στον απινιδωτή της 9χρονης Τζωρτζίνας θα ρίξουν φως στην υπόθεση του θανάτου της, λέγοντας μάλιστα ότι αν είχαν προηγηθεί αρρυθμίες που να δικαιολογούν τον θάνατο, αυτές θα έχουν καταγραφεί.

Να προστατεύσουν την προσωπική τους ζωή, αλλά και τη μνήμη των παιδιών τους διά της δικαστικής όμως οδού επιχειρούν οι γονείς των τριών.

Σε μια μακροσκελή ανακοίνωση αναφέρουν ξανά τα αίτια που οδήγησαν στον θάνατο τα τρία αγγελούδια.
«Οι θάνατοι τριών παιδιών μέσα σε διάστημα 2,5 ετών, με διαφορετική ηλικία και χωρίς επιστημονικά να διακρίνεται σαφές αίτιο θανάτου, αδιαμφισβήτητα δεν αποτελούν ένα συνηθισμένο φαινόμενο και ευλόγως δημιουργούνται ερωτηματικά στο άκουσμα και μόνο μιας τέτοια είδησης», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της οικογένειας.

Στο ίδιο κείμενο που ξεπερνά τις 1.000 λέξεις εξηγούν πως αναγκάστηκαν να καταφύγουν στην απαγόρευση δημοσίευσης των φωτογραφιών τους, επειδή τα ΜΜΕ δεν σεβάστηκαν την πρώτη δημόσια έκκλησή τους.

«Δυστυχώς η δημόσια έκκληση που απευθύναμε για να σταματήσει η οποιαδήποτε δημοσίευση ή αναπαραγωγή ανακριβειών δεν εισακούστηκε. Η συνειδητή αυτή στάση μας όμως διαπιστώνουμε ότι δίνει την αφορμή να δημιουργηθούν αυθαίρετοι συνειρμοί και γενικά μια περιρρέουσα κατάσταση μυστηρίου σχετικά με το θέμα».

Συνεχίζονται οι έρευνες

Όπως λένε το πένθος τους δεν τους επιτρέπει να μπουν στην ψυχοφθόρα διαδικασία να απαντούν σε κάθε κακοπροαίρετο άρθρο και κάθε κακόβουλη προσπάθεια ενοχοποίησής τους.

Την ίδια στιγμή πάντως οι Αρχές κρατούν ανοιχτό τον φάκελο του θανάτου της 9χρονης Τζωρτζινας, η οποία είχε υποβληθεί σε επέμβαση τοποθέτησης βηματοδότη, ο οποίος μπορεί να δώσει αποκαλυπτικά στοιχεία για τη λειτουργία της καρδιάς του άτυχου παιδιού.

Το πόρισμα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων της 9χρονης Τζωρτζίνας αναμένεται να δώσει απαντήσεις, να κλείσει ή να ανοίξει περαιτέρω τον κύκλο των ερευνών, με τις γενετικές εξετάσεις να θεωρούνται απαραίτητες.
Οι καταθέσεις γιατρών, νοσηλευτών και ιατροδικαστών αναμένεται να ρίξουν φως στην υπόθεση. Τελευταίοι από όλους θα κληθούν να καταθέσουν οι γονείς.

Οι συμπτώσεις και τα νέα στοιχεία

Σύμφωνα με τον αστυνομικό συντάκτη, Βασίλη Λαμπρόπουλο η αστυνομία εξετάζει τις συμπτώσεις που υπάρχουν σε αυτήν την υπόθεση προσπαθώντας να βρουν εξηγήσεις. Όπως ανέφερε, οι συμπτώσεις αφορούν στο θάνατο των κοριτσιών αιφνιδίως, τις συνθήκες θανάτου χωρίς την παρουσία γιατρών, καθώς και τις ενδείξεις από τον απινιδωτή.
Μία ακόμα σύμπτωση που εξετάζουν οι αρχές είναι ότι και οι τρεις θάνατοι συνέβησαν Σάββατο ή Κυριακή, όπως και άλλα ιατρικά περιστατικά που συνέβησαν στα κορίτσια.

Όπως ανέφερε στο MEGA, τα Σαββατοκύριακα υπάρχει μικρότερη παρουσία ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, με ό,τι σημαίνει αυτό.
Ακόμα υπάρχουν ιατρικά ζητήματα στο οικογενειακό περιβάλλον όπως και νοσηλείες που εξετάζονται. Ένα από αυτά τα σοβαρά ιατρικά ζητήματα συνέβη λίγο πριν αποβιώσει η Ίριδα.
«Η πολιτεία εμπιστεύτηκε την ελληνική αστυνομία, και το ανθρωποκτονιών για να ρίξουμε φως στο χαμό των τριών παιδιών. Κοιτάμε τα πάντα, ερευνούμε τους ιατρικούς φακέλους, τις συνθήκες στο νοσοκομείο. Δεν αποκλείουμε τίποτα, κοιτάμε τα πάντα και τους πάντες. Είναι ένα πολύ σπάνιο γεγονός αυτό που συνέβη», σημείωσε μιλώντας σχετικά στην Κοινωνία Ώρα MEGA ο συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ, Σταύρος Μπαλάσκας.

Δείτε το σχετικό βίντεο