Μυστήριο υπήρχε γύρω από τον θάνατο ενός λύκου στην περιοχή του Καπανδριτίου, ο οποίος είχε εντοπιστεί νεκρός από κατοίκους της περιοχής.

Αυτοί έστειλαν φωτογραφίες του ζώου στην οργάνωση Καλλιστώ, αλλά και στον Αρκτούρο.

Τα ενδεχόμενα που εξετάζονταν ήταν δύο. Το ένα ήταν κάποιος να πυροβόλησε το άγριο ζώο και το δεύτερο να το τραυμάτισαν στην κοιλιακή χώρα αγριογούρουνα.

Για να διαπιστωθεί με ακρίβεια από τι προέρχεται, θα έπρεπε να γίνει κτηνιατρική εξέταση, πράγμα που δε συνέβη.

Τελικά, σύμφωνα με ανακοίνωση του Αρκτούρου, διενεργήθηκε νεκροψία στο ζώο από ιδιώτη κτηνίατρο και διαπιστώθηκε ότι ο θάνατος του ζώου προήλθε από τραυματισμό που του προκάλεσαν αγριογούρουνα.


Η ανακοίνωση του Αρκτούρου για το νεκρό λύκο

«Η νεκροψία από τον Ηλία Νικολάου σε ιδιωτικό κτηνιατρείο έδειξε τελικά ότι ο θάνατος του λύκου προήλθε πιθανότατα από μάχη με αγριογούρουνου και δευτερευόντως από χτύπημα από διερχόμενο όχημα μετά το πρώτο περιστατικό.

Ένας νεκρός λύκος εντοπίστηκε την προηγούμενη Κυριακή 16 Ιανουαρίου σε αγροδασική περιοχή πλησίον της επαρχιακής οδού Μαλακάσας-Μαρκόπουλου στους πρόποδες της Πάρνηθας μεταξύ Ωρωπού και Μαλακάσας.

Οι πρώτες ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος του ζώου προκλήθηκε από πυροβολισμό, ωστόσο δεν έχει γίνει ακόμα νεκροψία.

Ευαισθητοποιημένοι κάτοικοι της περιοχής που εντόπισαν το λύκο ενημέρωσαν σήμερα τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ και άλλες οργανώσεις καθώς το άτυχο ζώο βρίσκεται ακόμα στο σημείο που εντοπίστηκε», αναφέρει η ανακοίνωση.