Να αναγνωρίσουν τους 12 κατηγορούμενους για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού καλούνται οι τέσσερις φίλοι του 19χρονου οι οποπίοι γλίτωσαν από τη μανία των χούλιγκαν το μοιραίο για τον Άλκη εκείνο βράδυ.

Οι τέσσερις νεαροί θα βρεθούν σήμερα Παρασκευή σε ειδικό χώρο εντός του Αστυνομικού Μεγάρου της Θεσσαλονίκης προκειμένου να υποδείξουν στους αστυνομικούς ποιος από τους 12 ήταν εκείνος που δολοφόνησε τον φίλο τους.

Χθες Πέμπτη δύο από τους φίλους του Άλκη βρέθηκαν στο γραφείο της ανακρίτριας προκειμένου να καταθέσουν, περιγράφοντας το χρονικό του φονικού επεισοδίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας από αυτούς τραυματίστηκε, ενώ ο άλλος πρόλαβε και ξέφυγε.

Αργά το βράδυ της Πέμπτης με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα προφυλακίστηκε και ο 12ος εμπλεκόμενος στη δολοφονία. Ο οδηγός του τρίτου αυτοκινήτου, ο αποκαλούμενος «Ντίνος».




Ο «Ντίνος» που απολογήθηκε για τρεις και πλέον ώρες ισχυρίστηκε πως έμεινε στο αυτοκίνητο και δεν συμμετείχε στην φονική επίθεση. Είπε, επίσης, ότι γνωρίζει μόνον τον 25χρονο που κρατούσε το μαχαίρι καράμπιτ και όχι τους άλλους δυο που μπήκαν στο αυτοκίνητο (μεταξύ αυτών και ο 21χρονος που είχε το δρεπάνι).

Ο 22χρονος, ο οποίος παραδόθηκε 14 ημέρες μετά τη δολοφονία, είπε ακόμη ότι δεν είναι οργανωμένος οπαδός και πως δεν έχει λάβει μέρος σε επεισόδια αθλητικής ή άλλης μορφής βίας ποτέ.

Νωρίτερα, ο 22χρονος είχε οδηγηθεί με τη διαδικασία του αυτόφωρου στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης κατηγορούμενος για οπλοκατοχή  καθώς οι αστυνομικοί βρήκαν έναν σουγιά στο αυτοκίνητό του. Η εκδίκαση της υπόθεσης προσδιορίστηκε για την επόμενη εβδομάδα, κατόπιν αναβολής που αιτήθηκε ο συνήγορός του.