Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, όπου «αναβιώνει» η σοκαριστική υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού, αναμένεται να καταθέσει σήμερα (24/01) ο πρώτος από τους συνολικά 26 μάρτυρες του κατηγορητηρίου.

Πρόκειται για τον έναν από τους δύο φίλους του αδικοχαμένου νεαρού που ήταν παρών στο επεισόδιο, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου 2022 στην περιοχή της Χαριλάου, και μάλιστα συγκαταλέγεται μεταξύ των θυμάτων της επίθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο φίλος του Άλκη θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς μάρτυρες της υπόθεσης, καθώς θα κληθεί να περιγράψει τα γεγονότα όταν εκείνος και η παρέα του βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους οπλισμένους «χούλιγκαν» στην οδό Θ. Γαζή.

Δώδεκα κατηγορούμενοι

Υπενθυμίζεται ότι στο εδώλιο κάθονται συνολικά 12 άτομα ηλικίας από 21 έως 26 ετών, όλοι οπαδοί της ίδιας ομάδας, και άπαντες κατηγορούνται για ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη (στην περίπτωση του Άλκη), και για απόπειρα (στην περίπτωση του πρώτου τραυματισμένου νεαρού), από κοινού, ο ένας εξ αυτών για απόπειρα ανθρωποκτονίας στην περίπτωση του δεύτερου τραυματισμένου νεαρού και οι υπόλοιποι 11 ως απλοί συνεργοί στη συγκεκριμένη πράξη.

Παράλληλα, όλοι αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες για επίθεση και κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Αθλητικού Νόμου, όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Κανείς δεν παραδέχτηκε

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής (23/01) συνεδρίασης, κανένας από τους 12 κατηγορουμένους δεν παραδέχτηκε ότι χτύπησε τον Άλκη, ωστόσο όλοι τους αποδέχθηκαν ότι ήταν παρόντες στο επεισόδιο. Μάλιστα, τέσσερις εξ αυτών ζήτησαν συγγνώμη από την οικογένεια του 19χρονου, χωρίς όμως να γυρίσουν το βλέμμα τους προς τη μητέρα και τον πατέρα του θύματος που κάθονταν στις πρώτες θέσεις της δικαστικής αίθουσας.

«Αυτογελοιοποίηση»

«Ενώ έχουν διαπιστωθεί στον Άλκη Καμπανό 40 και πλέον τραύματα, τον έχουν πολτοποιήσει, τον έχουν κατακρεουργήσει, έρχονται τώρα στο δικαστήριο όλοι και λένε "δεν το έκανα εγώ". Δεν παραδέχτηκε κανείς ότι έκανε κάτι. Όλοι είπαν "το έκαναν οι άλλοι". Ενώ αρνούνται, λένε και συγγνώμη. Αν αυτό δεν είναι πραγματικά αυτογελοιοποίηση, τι να πω;», δήλωσε χαρακτηριστικά ο συνήγορος πολιτικής αγωγής, Αλέξης Κούγιας.