Πυκνός μαύρος καπνός βγαίνει από το πλοίο Euroferry Olympia, το οποίο έχει παραδοθεί στις φλόγες και καίγεται ολοσχερώς.

Οι κάτοικοι της Κέρκυρας βλέπουν καθαρά αυτούς τους πυκνούς μαύρους καπνούς.

Το πόσος πυκνός είναι ο καπνός δείχνει την έκταση που έλαβε γρήγορα η φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Παρασκευής (18.02.2022) στο πλοίο Euroferry Olympia, που είχε φύγει από την Ηγουμενίτσα με προορισμό το Μπρίντεζι της Ιταλίας και τυλίχθηκε στις φλόγες έξω από την Κέρκυρα.

Ο Δημήτρης Κοσκινάς, κάτοικος της Κέρκυρας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, περιέγραψε πως ο μαύρος καπνός έχει σκεπάσει μια μεγάλη περιοχή της Αλβανίας και την Κέρκυρα, ωστόσο πλέον δεν φαίνονται φλόγες και βγάζει το συμπέρασμα ότι η φωτιά έχει σβήσει.

«Πριν ακούγαμε καθαρά και κάποιες εκρήξεις», είπε ο κ. Κοσκινάς.


Φοβάμαι μήπως δεν έχουν σωθεί όλοι οι επιβάτες

Τον φόβο ότι μπορεί να μην σώθηκαν όλοι οι επιβάτες από την πυρκαγιά που ξέσπασε στο πλοίο Euroferry Olympia εξέφρασε επιβάτης του επιβατηγού-οχηματαγωγού που τυλίχθηκε στις φλόγες σήμερα τα ξημερώματα κοντά στην Κέρκυρα.

«Μας ξύπνησαν 4.30 ώρα το βράδυ και είδαμε ότι η φωτιά ξεκίνησε από το γκαράζ και επεκτάθηκε γρήγορα. Είμαστε στις σωσίβιες λέμβους, συγκεκριμένα σε αυτή που βρίσκομαι είμαστε 140 άτομα. Φοβάμαι ότι δεν έχουν σωθεί όλοι γιατί πρέπει να υπήρχαν άτομα που κοιμόντουσαν στο γκαράζ», περιέγραψε σε τηλεφωνική επικοινωνία με το «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο κ. Νάσος που βρισκόταν στο πλοίο.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τον υφυπουργό Ναυτιλίας που μίλησε νωρίτερα στον ΣΚΑΪ, όλοι οι επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους και εγκατέλειψαν έγκαιρα το πλοίο.

Ένας ελαφρά τραυματίας

Μετά από αίτημα του πλοιάρχου το πλοίο εκκενώθηκε και οι 237 επιβάτες και το 51μελές πλήρωμα επιβιβάστηκαν σε λέμβους.

Κατόπιν περισυνελέχθησαν από σκάφη του λιμενικού και παραπλέοντα σκάφη, για να μεταφερθούν στην Κέρκυρα.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, σκάφος του Λιμενικού μετέφερε έναν ελαφρά τραυματία, μέλος του πληρώματος, στο λιμάνι της Κέρκυρας τον οποίο παρέλαβε.