Αναφορικά με το χθεσινή υπόθεση της 70χρονης στο Ίλιον που έκλεψε τρόφιμα από σούπερ μάρκετ γιατί δεν είχε να φάει, τοποθετήθηκε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο δήμαρχος Αγίων Αναργύρων -Καματερού, Σταύρος Τσίρμπας.

«Έκανε αυτή τη πράξη που όπως μου είπε η γυναίκα η ανάγκη την οδήγησε και πράγματι δεν έχει ξανακάνει κάτι τέτοιο και βρίσκεται και σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση με όλο αυτό που έχει βιώσει. Εμείς είμαστε σε συνεχή επικοινωνία μαζί της. Εγώ επικοινώνησα με την εταιρεία εκείνη την ημέρα, την ώρα που επικοινώνησα μου είπαν ότι ''σε λίγο θα βγάλουμε ανακοίνωση'' κι ότι δεν επιθυμούν να συνεχίσουν την δίωξη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς αν θα ενισχύσουν οικονομικά την ηλικιωμένη, ο κ. Τσίρμπας απάντησε: «Ήδη εμείς σε ότι χρειαστεί την ενισχύουμε όπως επίσης είναι πολύ μεγάλη η συμπαράσταση του κόσμου που απευθύνεται τώρα σε εμάς και προσπαθούμε να το οργανώσουμε για να μπορεί να έχει μια συνεχή βοήθεια για το επόμενο χρονικό διάστημα. Δεν είχε απευθυνθεί ποτέ σε εμάς παρότι τη γνώριζα και προσωπικά, δεν είχε αναφέρει κάτι η γυναίκα. Είναι αξιοπρεπέστατη, δεν ήθελε και τώρα ακόμα θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία της, ντρέπεται για την γειτονιά».

«Πράγματι επιχείρησαν πολίτες να πληρώσουν τον λογαριασμό και οι αστυνομικοί δεν ήθελαν να την προσαγάγουν αλλά ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Νομίζω κι αυτοί πήραν το μάθημα τους, ούτε φυσικά επικροτούμε την κλοπή αλλά δεν μπορούμε να τα εξισώνουμε όλα», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Μπορείς να αντιληφθείς ότι αυτή τη στιγμή έχεις μια ηλικιωμένη που το κάνει από ανάγκη, δεν είναι επαγγελματίας κλέφτης, ούτε σεσημασμένος. Είμαστε διπλά της και θα είμαστε για όσο χρειαστεί», διαμήνυσε κλείνοντας.