Ανάστατη παραμένει η Κάρπαθος από την αυτοκτονία του πατέρα μετά τη διαρροή ενός βίντεο του γιου του.

Η τραγική είδηση της αυτοχειρίας του 59χρονου έχει συγκλονίσει το νησί της Καρπάθου. Κανείς δεν περίμενε ότι η κατάσταση αυτή θα τον οδηγήσει στον θάνατο.

Πράγματι η αστυνομία έχει αρχίσει έρευνες, προκειμένου να εντοπιστεί εκείνος, ο οποίος αρχικά διέρρευσε το βίντεο που είχε ως συνέπεια να χαθεί μια ζωή.

Εισαγγελική παραγγελία για τα αίτια που οδήγησαν τον πατέρα στην αυτοκτονία

«Να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο» και να μην μείνει αδιερεύνητη καμία πτυχή της θλιβερής υπόθεσης αυτοκτονίας πατέρα μετά τη «διαρροή» και το bullying που ακολούθησε βίντεο με προσωπικές στιγμές του γιου του με άλλον άνδρα, παρήγγειλε προφορικά στο αστυνομικό τμήμα του ακριτικού νησιού η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Μαρία Παπαγιαννίδου.

Η κ. Εισαγγελέας πέραν του προφανούς της έρευνας για τη φερόμενη ως αυτοχειρία του 60χρονου ζήτησε αρμοδίως να διερευνηθεί τυχόν τέλεση των αδικημάτων της πρόκλησης ανήκεστης ψυχικής βλάβης και παραβίασης προσωπικών δεδομένων, λόγω ακριβώς των καταγγελιών για τη διαρροή του βίντεο.

Πιο συγκεκριμένα στο πλαίσιο της αστυνομικής προανάκρισης που διεξάγεται για τις συνθήκες θανάτου του 60χρονου η κ Εισαγγελέας, παρήγγειλε ενδελεχή έρευνα τυχόν κακουργηματικής συλλογής, αποθήκευσης, μετάδοσης κλπ. προσωπικών δεδομένων του υιού του θύματος, με σκοπό ηθικής βλάβης της οικογένειας και του θύματος και της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης μέσω της ανηκέστου ψυχικής βλάβης που συστηματικά προκλήθηκε στο θύμα με τον ανωτέρω τρόπο.

«Να είμαστε επιφυλακτικοί, και να περιμένουμε τα αποτελέσματα της έρευνας και το πόρισμα της αστυνομίας. Διαψεύδω ότι είμαστε μία ομοφοβική κοινωνία, είναι μία δύσκολη περίπτωση στο σύνολό της. Ο 60χρονος ήταν ένας πολύ καλός άνθρωπος, ήταν αγαπητός σε όλους και στα σχολεία της περιοχής. », ανέφερε αρχικά ο αντιδήμαρχος Καρπάθου, Μανώλης Παραγυιός.

«Πας στο καφενείο και σε κοιτάνε και γελάνε»

Συγγενικό πρόσωπο του 60χρονου αυτόχειρα μίλησε στο «Χαμογέλα και Πάλι».

«Γνωρίζω την οικογένεια, ο πατέρας του ήταν ένας ήσυχος, ευγενικός άνθρωπος και η στεναχώρια επιδρά περίεργα σε κάθε άνθρωπο. Στεναχωρήθηκε που είδε όσα είδε στο βίντεο και η ιδιοσυγκρασία του καθένα αντιλαμβάνεται κάποια πράγματα διαφορετικά»

»Ο γιος του αυτόχειρα ξέρω ότι είχε σχέσεις με γυναίκες, δεν ξέρω εάν το βίντεο αυτό είναι φτιαχτό. Μπορεί να θέλει κάποιος να τον εκβιάσει, όλα είναι πιθανά. Τώρα ίσως κάποιοι προσπαθούν να καλύψουν τα νώτα τους, και κυρίως αυτός που έβγαλε το βίντεο στη δημοσιότητα είναι ο πρώτος εμπλεκόμενος»

»Εδώ είναι κλειστή κοινωνία, αυτός που έβγαλε το βίντεο είχε σκοπούς, ίσως ήθελε να εκβιάσει. Δεν ξέρω τί μπορεί να έχει συμβεί στο παρελθόν του γιου, αν κάποιοι συνουσιάζονταν και μετά υπήρχε εκβιασμός. Είμαστε μία κλειστή κοινωνία, πας στο καφενείο και σε κοιτάνε και γελάνε λέγοντας «αυτός είναι ο πατέρας του ….» ή λέγοντας «στο βίντεο ήταν ο γιος του, ο ….»»,

«Όταν λοιπόν έχεις αίσθημα ευθύνης, νιώθεις ντροπή για κάποια πράγματα, το μυαλό του ανθρώπου κάνει μπαμ», ανέφερε στο «Χαμογέλα και Πάλι», ο συγγενής του 60χρονου.