Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του parapolitika.gr, έναν συγκεκριμένο τρόπο μελετά ήδη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας σχετικά με την παροχή της δυνατότητας για εκτέλεση ιδιωτικού έργου στους γιατρούς του ΕΣΥ.

Ο συγκεκριμένος αυτός τρόπος σχετίζεται με την ανάπτυξη των απογευματινών χειρουργείων στο πλαίσιο της λειτουργίας του ΕΣΥ.

Με άλλα λόγια, εκείνο που εξετάζει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας δεν είναι η εξομοίωση των γιατρών του ΕΣΥ με τους πανεπιστημιακούς γιατρούς, οι οποίοι έχουν το νόμιμο δικαίωμα να ασκούν παράλληλο ιδιωτικό έργο, είτε στο ιδιωτικό ιατρείο τους είτε σε ιδιωτική μονάδα υγείας είτε και στα δύο, αλλά η παροχή της δυνατότητας οι γιατροί του ΕΣΥ να μπορούν νά συμμετέχουν, με ένα είδος ιδιωτικής αμοιβής, στην διενέργεια απογευματινών χειρουργείων στα νοσοκομεία του ΕΣΥ της χώρας μας.

Το στοιχείο που θα καθιστά το απογευματινό έργο των γιατρών του ΕΣΥ ως ιδιωτικό θα είναι ακριβώς η ιδιωτική αμοιβή, την οποία θα λαμβάνουν και σε καμία περίπτωση δεν εξετάζεται από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας όι γιατροί του ΕΣΥ να εξομοιωθούν ως προς τις εργασιακές σχέσεις τους με τους πανεπιστημιακούς και τους στρατιωτικούς γιατρούς .

Με απλά λόγια, η πλήρης και αποκλειστική απασχόληση τών γιατρών του ΕΣΥ δεν πρόκειται να καταργηθεί ή να ανατραπεί με οποιονδήποτε τρόπο.