Στο 90 και 1
Στο 90 και 1 Κώστας Γκόντζος Διονύσης Βερβελές
oukrania__2_
Ελλάδα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η ΕΛ.ΑΣ. έστειλε αλεξίσφαιρα γιλέκα και κράνη στους Έλληνες πολεμικούς ανταποκριτές

Η ΕΣΗΕΑ ευχαρίστησε τον Τάκη Θεοδωρικάκο για τη συμβολή του στην αποστολή του εξοπλισμού

Εντολή να προμηθεύσουν τους Έλληνες δημοσιογράφους που βρίσκονται στην Ουκρανία αλεξίσφαιρα γιλέκα, κράνη και άλλον εξειδικευμένο εξοπλισμό έδωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προς τους αστυνομικούς της πρεσβείας και των προξενείων. Η ΕΣΗΕΑ εξέφρασε τις ευχαριστίες της στον Τάκη Θεοδωρικάκο για τη συμβολή του στην αποστολή του εξοπλισμού.

 Παράλληλα, χθες μετέβησαν στην Ουκρανία και τέσσερις αστυνομικοί από την Ελλάδα, για να παράσχουν οποία βοήθεια και προστασία χρειαστεί την ελληνική διπλωματική αποστολή. Οι αστυνομικοί μετέφεραν επιπλέον αλεξίσφαιρα γιλέκα, κράνη και άλλον εξειδικευμένο εξοπλισμό για την προστασία των Ελλήνων δημοσιογράφων και τεχνικών που βρίσκονται στις εμπόλεμες ζώνες.

 Η ΕΣΗΕΑ τονίζει την αγανάκτηση της για το γεγονός ότι κάποιοι δημοσιογράφοι δεν διαθέτουν προστατευτικό εξοπλισμό «με ευθύνη της εργοδοσίας», κάτι ωστόσο, που καλύφθηκε από την Ελληνική Αστυνομία .

  Η ΕΣΗΕΑ στην ανακοίνωση της αναφέρει:

 «Οι Έλληνες δημοσιογράφοι και τεχνικοί από την πρώτη στιγμή καλύπτουν με αυτοθυσία και σε επικίνδυνες για την ζωή τους συνθήκες, τα γεγονότα στις εμπόλεμες ζώνες και ενημερώνουν το ελληνικό κοινό για τις εξελίξεις της εισβολής των Ρώσων σε ουκρανικό έδαφος.

 Με αγανάκτηση το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ διαπίστωσε ότι ορισμένοι συνάδελφοι δεν διαθέτουν στοιχειώδη προστατευτικό εξοπλισμό με ευθύνη της εργοδοσίας. Η ΕΣΗΕΑ ξεκίνησε μια δύσκολη προσπάθεια να βρεθούν διαθέσιμα αλεξίσφαιρα γιλέκα και προστατευτικά κράνη.

 Το Δ. Σ. της ΕΣΗΕΑ ευχαριστεί τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκη Θεοδωρικάκο για τη συμβολή του, ώστε να παραχωρηθεί από το Υπουργείο εξειδικευμένος εξοπλισμός για την προστασία των πολεμικών ανταποκριτών των ελληνικών ΜΜΕ.

 Οι πρώτες αποστολές του προστατευτικού υλικού ξεκίνησαν από την 24η Φεβρουαρίου 2022 και αναζητούνται τρόποι προκειμένου να φτάσουν σε όλους τους συναδέλφους που βρίσκονται στην εμπόλεμη περιοχή.

 Το υπουργείο Εξωτερικών διαβεβαίωσε για την ασφαλή έξοδο των δημοσιογράφων και τεχνικών από την περιοχή, όποτε αυτό θεωρηθεί απαραίτητο.

 Το Δ.Σ. βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους δημοσιογράφους πού βρίσκονται στα μέτωπα του πολέμου, οι οποίοι εκτίθενται σε μεγάλο κίνδυνο για την διεκπεραίωση του λειτουργήματος τους».