Κρίσιμη είναι αυτή η εβδομάδα για την εξιχνίαση του θρίλερ στην Πάτρα, με τους θανάτους των τριών κοριτσιών. Σύμφωνα με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο, αστυνομικό συντάκτη του «Βήματος» και των «Νέων», πέρα από τις καταγραφές των επίσημων καταθέσεων η ΕΛΑΣ έχει κάνει ήδη διερευνητικές κινήσεις, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργήσει μία σαφή εικόνα και να ξεκαθαρίσει ποια είναι τα ερωτηματικά που προβληματίζουν σχετικά με την υπόθεση.

Εκτός από τις επίσημες καταθέσεις, οι Αρχές αναμένουν και τις ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις.

 Από τις εξετάσεις αυτές θα προκύψει εάν ο θάνατος των κοριτσιών μπορεί να αποδοθεί σε παθολογικά αίτια ή εάν μπορούν να αποκλειστούν, ενώ θα προστεθούν στοιχεία και από τις καταθέσεις.

 Μέχρι στιγμής τα δεδομένα των Αρχών έχουν ως εξής: οι ιατρικές εξετάσεις δεν είχαν δείξει κάτι επιλήψιμο, ενώ δεν υπήρχε κληρονομική προδιάθεση. Ερωτηματικά προκαλεί ότι τα δραματικά επεισόδια υγείας σημειώθηκαν όταν η Τζωρτζίνα δεν βρισκόταν υπό επιτήρηση των γιατρών, καθώς και το ζήτημα με το μονόκλινο δωμάτιο.

 Σημειώνεται ότι από την άνοιξη του 2021, όταν δηλαδή έφυγε από τη ζωή η 6 μηνών Ίριδα και στη συνέχεια ακολούθησε η ανακοπή της Τζωρτζίνας, που της προκάλεσε εγκεφαλοπάθεια, υπήρξε κινητοποίηση των γιατρών, των αστυνομικών και των ιατροδικαστών για να εξηγήσουν τι ακριβώς συμβαίνει στο θρίλερ της Πάτρας.