Ο επιχειρηματίας Γιώργος Κυπαρίσσης από το Ντράφι, που είχε πέσει θύμα απαγωγής στα τέλη Δεκεμβρίου, αφέθηκε ελεύθερος μετά από 2,5 μήνες, με τους απαγωγείς του να τον αφήνουν στην περιοχή του Τατοΐου.

Ο επιχειρηματίας μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ και από εδώ και πέρα ξεκινά ένας μεγάλος κύκλος ερευνών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των απαγωγέων του.


Το χρονικό της απαγωγής

Στις 29 Δεκεμβρίου, ο 40χρονος επιχειρηματίας έφυγε από ταβέρνα στο Ίλιον, όπου βρισκόταν μαζί με δύο φίλες του. Στις 12:02 το βράδυ ολοκληρώθηκε η βιντεοκλήση που διήρκησε 22 λεπτά, με την φίλη του από το εξωτερικό.

Κατά την διάρκεια της κλήσης, το σήμα χανόταν με αποτέλεσμα να γίνεται μαύρη η οθόνη. Όταν το σήμα επανήλθε, σύμφωνα με πληροφορίες, η κοπέλα άκουσε τους απαγωγείς, σε άπταιστα ελληνικά, να λένε στον φίλο της να «σκάσει», ενώ την ίδια στιγμή τον έβριζαν. Μόλις αντιλήφθηκαν ότι είχε μαζί του κινητό, το άρπαξαν και το έκλεισαν.

Οι απαγωγείς επικοινώνησαν την επόμενη μέρα με την οικογένεια και τους 2 εκατομμύρια ευρώ ως λύτρα, προκειμένου να απελευθερώσουν τον επιχειρηματία.

Ωστόσο, η οικογένεια του 40χρονου καθυστέρησε τις διαπραγματεύσεις, καθώς δεν είχε τα χρήματα με αποτέλεσμα η ομάδα των απαγωγέων να ρίξει το ποσό στο 1,5 εκατ. ευρώ.

Έπειτα, ο αδελφός του Γιώργου Κυπαρίσση κατέβασε τα λύτρα στο 1 εκατομμύριο προσπαθώντας να συγκεντρώσει τα μετρητά.

Τελικά, οι διαπραγματεύσεις έκλεισαν σε μικρότερο ποσό.


Τα παζάρια για τα λύτρα

Οι απαγωγείς είχαν ζητήσει αρχικά 2 εκατομμύρια ευρώ ως λύτρα προκειμένου να απελευθερώσουν τον επιχειρηματία. Ωστόσο, η οικογένεια του 40χρονου καθυστέρησε τις διαπραγματεύσεις καθώς δεν είχε τα χρήματα με αποτέλεσμα η ομάδα των απαγωγέων να ρίξει το ποσό στο 1,5 εκατομμύριο.

Οι διαπραγματεύσεις γίνονταν από τον αδερφό του επιχειρηματία, ο οποίος κατάφερε να ρίξει το ποσό που ζητούσαν οι δράστες.

Τελικά φαίνεται ότι συμφωνήθηκε ένα μικρότερο ποσό μέχρι που τελικά έγινε η «συμφωνία ελεγχόμενης απελευθέρωσης». Κατά πληροφορίες το τελικο ποσό το οποίο συμφωνήθηκε να δοθεί στους απαγωγείς ήταν 800.000 ευρώ.

Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι τα λύτρα δεν δόθηκαν σήμερα χωρίς να διευκρινίζεται το πότε δόθηκαν προσθέτοντας ότι η συμφωνία ήταν να τον αφήσουν στο Τατόι.


Η έκκληση της μητέρας του Γ. Κυπαρίσση στους απαγωγείς

Μετά από 50 ημέρες και ενώ ο Γιώργος Κυπαρίσσης βρισκόταν ακόμα στα χέρια των απαγωγέων, η μητέρα του έκανε «έκκληση στην ανθρωπιά» των απαγωγέων του παιδιού της να επικοινωνήσουν με την οικογένεια και να δώσουν ένα ίχνος ότι το παιδί της είναι καλά.

«Ο Γιώργος μας δεν έχει γυρίσει ακόμα κοντά μας. Είμαι μάνα. Σας ικετεύω, εσείς που κρατάτε το παιδί μου να επικοινωνήσετε μαζί μας. Πείτε μας ότι ο Γιώργος είναι καλά. Σας παρακαλώ πολύ. Εμείς κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βρούμε γρήγορα λύση και νομίζω ότι θα συμφωνήσετε. Κάνω έκκληση στην ανθρωπιά σας. Ευχαριστούμε πολύ όλο τον κόσμο για την στήριξη και την διακριτική στάση που έχει δείξει μέχρι τώρα», είχε δηλώσει τότε η μητέρα του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.