Συγκλονισμένοι είναι οι συγγενείς και οι φίλοι της γυναίκας την οποία πυροβόλησε θανάσιμα την Τετάρτη ο πρώην σύντροφός της σε καφενείο στην οδό Παπάφη στη Θεσσαλονίκη, και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Η γυναίκα διασωληνωμένη έδωσε μάχη για τη ζωή της αλλά υπέκυψε στα τραύματά της. Στο νοσοκομείο διακομίστηκε και η ανήλικη κόρη της, η οποία έχει τραυματιστεί ελαφρά.

Ο 42χρονος δράστης καταγόταν από τη Χίο. Ήταν πρωταθλητής Πολεμικών Τεχνών και διατηρούσε σχολή στον τόπο καταγωγής του. Το τελευταίο διάστημα ζούσε στη Θεσσαλονίκη και είχε αρκετές προστριβές με την πρώην σύντροφό του η οποία είχε καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του. Σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης ήταν μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, Χρυσή Αυγή και απειλούσε το θύμα.




Ο δράστης πρωτοσυστήθηκε στο κοινό από μερίδα των ΜΜΕ κατά τη διάρκεια των καταστροφικών πυρκαγιών στην Ανατολική Αττική τον Ιούλιο του 2018.

Διάφορα μέσα έγραφαν για τον εθελοντή πυροσβέστη και αθλητή του MMA από τη Χίο που πήρε το καράβι και ήρθε στην Ραφήνα με δικά του έξοδα για να συμβάλει στις επιχειρήσεις διάσωσης.

Εμφανίστηκε ξανά λίγες εβδομάδες αργότερα σε ρεπορτάζ γνωστής εφημερίδας, σε θέμα για τον κατεστραμμένο τσιμεντένιο σταυρό στην παραλία Απελή Μυτιλήνης, τον οποίο είχαν φτιάξει προκειμένου… να εμποδίζει τους πρόσφυγες που χρησιμοποιούσαν την συγκεκριμένη παραλία.

Σοκαριστική είναι η ανάρτηση που έκανε λίγη ώρα πριν τη δολοφονία της 42χρονης. «Όλο και πιο κοντά στον τελευταίο αγώνα, το μόνο πράγμα που δεν φοβήθηκα ποτέ είναι ο θάνατος», έγραψε στο προφίλ του στο Facebook.

Στην εκπομπή “Tlive” μίλησε φίλη του θύματος λέγοντας ότι «του είχε κάνει ασφαλιστικά μέτρα πέρυσι τα Χριστούγεννα. Αναγκάστηκε να τα αποσύρει γιατί την απειλούσε και φοβόταν για τη ζωή της και για τα παιδιά της».

Συγγενής της 41χρονης είπε πως ο δολοφόνος «δεν ήταν καλά. Δεν μπορούσε να τον χωρίσει γιατί την απειλούσε συνεχώς».