Σύμφωνα με όσα περιγράφουν οι συμπολίτες του δράστη που φέρεται ως ο βασικός ύποπτος για την τετραπλή δολοφονία, ήταν άτομο ιδιαιτέρως μοναχικό και αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Δεν του άρεσαν οι κοινωνικές συναναστροφές, απέφευγε τον κόσμο ενώ πολλοί τον φοβούνταν λόγω της ακραίας συμπεριφοράς του.

Κάτοικος της Ανδραβίδας αναφέρει πως ο 57χρονος «Είχε ένα όπλο, στο οποίο τοποθετούσε σιγαστήρα και σκότωνε σκυλιά».

Και προσθέτει: «Αρκετά εριστικός δεν σου άφηνε περιθώριο για πολλές κουβέντες, πόσο δε να τον αμφισβητήσεις καθώς είχε εκρήξεις οργής. Όταν συνέβαινε αυτό, καταλάβαινες από τις εκφράσεις του προσώπου του ότι ήταν ικανός για όλα. Ήταν σαν αυτές τις φυσιογνωμίες στις ταινίες τρόμου που τη μια στιγμή είναι ήρεμες και την άλλη δεν ξέρεις από που να φύγεις για να γλυτώσει».

Σύμφωνα με άλλους κατοίκους της αγροτικής κωμόπολης, ο φερόμενος ως δράστης έχει μια αδερφή, με την οποία όμως δεν διατηρούν στενές σχέσεις. Είχε επιλέξει την απομόνωση απ’ όλους και απ’ όλα και ειδικά το τελευταίο διάστημα, δεν ήταν στα καλά του.

«Φαινόταν ότι κάτι τον εκνεύριζε, ήταν μόνιμα στραβωμένος. Δεν μπορούσες να του πάρεις κουβέντα. Εμείς εδώ και καιρό είχαμε κόψει τα πολλά, πολλά, ένα καλημέρα κι αυτό, τίποτα άλλο. Κυκλοφορούσαν και διάφορες φήμες και δεν θέλαμε να έχουμε πάρε δώσε μαζί του» συμπλήρωσε ο κάτοικος.

Ο συγκεκριμένος άνδρας αναζητείται από χθες το βράδυ όχι μόνο από τους αστυνομικούς, αλλά και από την οικογένειά του, που μέχρις ώρας δεν έχει καταφέρει να τον εντοπίσει.

Στο χωριό όλοι τον περιγράφουν ως έναν σκληρό χαρακτήρα, που είχε κατά καιρούς διαφορές με πολλούς και για διαφορετικούς λόγους.