Στα χέρια του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος περνάει η υπόθεση των καταγγελιών του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου, ο οποίος απεβίωσε το 2016, σε βάρος της πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου, για απόπειρα εκβίασης.

Η υπόθεση ήρθε ξανά στο «φως» μετά τη δημοσιοποίηση του ηχητικού ντοκουμέντου, στο οποίο ο Ανδρέας Βγενόπουλος συνομιλεί με γυναίκα επιχειρηματία, η οποία φέρεται να δρούσε ως μεταφορέας των απαιτήσεων της πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου. Η νομιμότητα ή όχι του επίμαχου υλικού είναι αυτή που θα κρίνει αν η δικογραφία που είχε σχηματιστεί για την υπόθεση θα βγει ή όχι από το αρχείο.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεώργιος Σκιαδαρέσης, ο οποίος μελέτησε την υπόθεση μετά τη δημοσιοποίηση του ηχογραφημένου υλικού, με παραγγελία του απευθύνετε στον Εισαγγελέα Εφετών, Προϊστάμενο του Τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος «προκειμένου να αξιολογήσει σχετικά με το πρωτοεμφανιζόμενο ηχογράφημα, αν είναι νόμιμο αποδεικτικό στοιχείο και μπορεί να ληφθεί υπόψη».

Στην παραγγελία του ο κ. Σκιαδαρέσης τονίζει ότι πρέπει να κριθεί αν το επίμαχο υλικό είναι γνήσιο και άρα νέο αποδεικτικό στοιχείο ικανό «ώστε, κατά περίπτωση, να ανασύρει τη δικογραφία και να επανεξετάσει ή όχι την υπόθεση».

Την ίδια στιγμή, επισημαίνει πως «κατά τον έλεγχο αξιολογηθεί ως μη γνήσιο ή παράνομο, το ηχογράφημα αυτό» ο εισαγγελέας πρέπει «να ενεργήσει αρμοδίως ώστε να ελεγχθεί ποινικά η παραγωγή του και η χρησιμοποίησή του».