5535688
Ελλάδα

Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Κλείνουν ξανά Αττική Οδός και Αθηνών-Λαμίας για τα φορτηγά

Ποια οχήματα εξαιρούνται από τη βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας σε Αττική και Εθνική Οδό

Με την κακοκαιρία «Φίλιππος» να είναι σε εξέλιξη, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, έστειλε νέα προειδοποίηση προς τους πολίτες νωρίτερα το μεσημέρι της Πέμπτης.

 Συγκεκριμένα, η προειδοποίηση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ανέφερε: «Επαναλαμβάνουμε ισχυρή σύσταση για αποφυγή μη απαραίτητων μετακινήσεων και χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε Αττική, Βοιωτία, Φθιώτιδα και Εύβοια. Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα σε εξέλιξη».

 Στο μεταξύ, μετά τις 3 το μεσημέρι, αποφασίστηκε η άρση στην απαγόρευση κίνησης των φορτηγών στην Αττική Οδό, σύμφωνα με ενημέρωση που παρείχε το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της Αττικής Οδού.  Απόφαση για την άρση απαγόρευσης στην κίνηση φορτηγών ελήφθη και για την Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας.


 Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, μετά από εισήγηση των παραχωρησιούχων εταιρειών και συνεννόησης του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με την Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, από τις 15.40, σήμερα, αίρεται η απαγόρευση κυκλοφορίας των παντός είδους βαρέως τύπου οχημάτων, μέγιστου επιτρεπομένου βάρους άνω των 3,5 τόνων, καθώς και αρθρωτών λεωφορείων, που είχε τεθεί σε ισχύ από χθες (9/3) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας κατά μήκος του οδικού δικτύου της Αττικής Οδού, της Δυτικής Περιφερειακής λεωφόρου Υμηττού και της Περιφερειακής Αιγάλεω.

 Η απόφαση για την Εθνική Οδό αναφέρει: «Η Νέα Οδός, ενημερώνει τους οδηγούς ότι σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 19822-Α’ απόφαση της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, επιτρέπεται από τις 15:15, η κυκλοφορία των βαρών οχημάτων άνω των 3,5 τόνων. Παρακαλούμε όλους τους οδηγούς να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της Τροχαίας που είναι και η καθ ‘ υλην αρμόδια για τη διαχείριση της κυκλοφορίας».

 Σημειώνεται πάντως πως στη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα το μεσημέρι, αποφασίστηκε ότι από σήμερα το βράδυ θα απαγορευθεί εκ νέου η είσοδος βαρέων οχημάτων στην Αττική Οδό, καθώς και σε τμήματα της Νέας Οδού. Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν από τις οικείες Δ/νσεις Τροχαίας και τους παραχωρησιούχους διαχείρισης του οδικού δικτύου. Η απαγόρευση αυτή ανακοινώθηκε λίγη ώρα αργότερα και από την Τροχαία.

 Από το πρωί της Πέμπτης χιονίζει σε χαμηλά υψόμετρα, ακόμη και στην Αττική, προκαλώντας προβλήματα στους δρόμους. Μάλιστα στην εθνική οδό κοντά στο Σείριο, σημειώθηκε καραμπόλα επτά αυτοκινήτων.