Τα Παρά-πρωινά μας
Τα Παρά-πρωινά μας Σωτήρης Ξενάκης Μπάγια Αντωνοπούλου
moralis_oukrania
Ελλάδα

Φιλοξενία σε 25 Ουκρανούς πρόσφυγες παρέχει ο Δήμος Πειραιά

Ο Δήμος θα παράσχει για τουλάχιστον ένα μήνα και για όσο διάστημα απαιτηθεί διαμονή, σίτιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

Toυς πρώτους Ουκρανούς πρόσφυγες υποδέχθηκε τη Δευτέρα ο Δήμος Πειραιά με αφορμή το πλαίσιο πρωτοβουλιών που έχει λάβει για τη στήριξη του λαού της Ουκρανίας.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό οι πρώτοι εισελθέντες φιλοξενούνται ήδη σε ξενοδοχείο και σε ΚΑΠΗ του Δήμου Πειραιά. Συγκεκριμένα, ο λόγος γίνεται για 25 Ουκρανούς, γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένους, στους οποίους ο Δήμος Πειραιά θα παράσχει για τουλάχιστον ένα μήνα και για όσο διάστημα απαιτηθεί διαμονή, σίτιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Ο Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του τόνισε τα εξής:

«Υποδεχθήκαμε σήμερα 25 ουκρανούς πρόσφυγες, τους οποίους φιλοξενούμε σε ξενοδοχείο και σε ΚΑΠΗ του Δήμου, παρέχοντάς τους σίτιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Πρόκειται για συνανθρώπους μας, οι οποίοι έχουν βιώσει δραματικές καταστάσεις εξαιτίας του πολέμου και επιθυμία μας είναι να μείνουν στην πόλη μας στις καλύτερες δυνατές συνθήκες, προκειμένου να νιώθουν ασφαλείς. Ο Πειραιάς σε στιγμές κρίσης βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή, δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη και το ανθρώπινο πρόσωπό του, και αυτό θα εξακολουθήσει να πράττει. Ως Δήμος Πειραιά θα συνεχίσουμε να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες κοινωνικού και ανθρωπιστικού σκοπού, πάντα με σεβασμό στις δύσκολες στιγμές που βιώνει ο λαός της Ουκρανίας».

Ο Δήμος εξακολουθεί να συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης σε συνεργασία με την ΚΟ.Δ.Ε.Π., τα οποία θα σταλούν στον ουκρανικό λαό (σημείο συγκέντρωσης: αποθήκη ΚΟ.Δ.Ε.Π., Ελ. Βενιζέλου 27).