Ξεκίνησε πριν από λίγο η επιχείρηση απεγκλωβισμού του Γενικού Προξένου στην Μαριούπολη Μανώλη Ανδρουλάκη, καθώς και του επιτόπιου προσωπικού της Αποστολής του ΟΑΣΕ, μαζί με τα μέλη των οικογενειών τους, σύμφωνα με όσα αναφέρουν διπλωματικές πηγές.

Η επιχείρηση λαμβάνει χώρα σε στενό συντονισμό με τον ΟΑΣΕ.

Οι ανωτέρω αναμένεται να κινηθούν με κατεύθυνση τα δυτικά, προς την περιοχή της Ζαπορίζια. Για λόγους ασφαλείας δεν είναι δυνατόν να παρασχεθούν λεπτομέρειες της επιχείρησης.

Δένδιας: Έχω την ελπίδα ότι θα μπορέσει να επιστρέψει ασφαλής στη πατρίδα μας

Στο δρόμο της επιστροφής στην Ελλάδα βρίσκεται αυτή την ώρα ο πρόξενος της χώρας στη Μαριούπολη, όπως ανακοίνωσε στη Βουλή, ο Νίκος Δένδιας.
«Μέσα στο πολεμικό πλαίσιο που προκλήθηκε από Ρωσική εισβολή βρέθηκαν εγκλωβισμένοι ομογενείς και διπλωμάτες μας! Σας ενημερώνω ότι τη στιγμή αυτή εξελίσσεται η προσπάθεια εκκένωσης και του Έλληνα προξένου από Μαριούπολη, μαζί με το προσωπικού του ΟΑΣΕ», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός των Εξωτερικών και πρόσθεσε:

«Βρίσκονται ήδη στη κατεύθυνση στη Ζαπορίζια! Έχω την ελπίδα ότι θα μπορέσει να επιστρέψει ασφαλής στη πατρίδα μας! Ούτως ή άλλως, θα ήθελα να πω ξεκάθαρα ότι η παρουσία του στη Μαριούπολη στη προσπάθεια να προστατεύσει και βοηθήσει τους ομογενείς όπως και του πρέσβη και προξένου στη Μαριούπολη τιμούν τη πατρίδα μας, τους απευθύνω και πάλι τα θερμότερα συγχαρητήριά μου, τους ευχαριστώ πολύ».