Ξεκινά αύριο, Παρασκευή 18 Μαρτίου, η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Υπενθυμίζεται ότι ο ηθοποιός κατηγορείται για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού και είναι προφυλακισμένος από τον Ιούλιο του 2021.

Ωστόσο, δεν θα εμφανιστεί ενώπιον της Δικαιοσύνης, καθώς αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας και μάλιστα έχει χάσει 25 κιλά.

Ο συνήγορός του, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μιλώντας στο «Πρωινό» ανέφερε σχετικά: «Πήρα τους δικηγόρους των γυναικών που καταγγέλλουν τον κύριο Φιλιππίδη και τους είπα ότι ο κύριος Φιλιππίδης δεν είναι σε θέση σωματικά να παραστεί στο δικαστήριο. Από τη στιγμή που ο πρωταγωνιστής μίας δίκης δεν είναι σε θέση να είναι εκεί, δε θα ξεκινήσει η δίκη. Θα ζητήσω διακοπή της δίκης. Και μετά, αν δε μπορεί να έρθει, θα τον παρακαλέσω να έρθει έστω και με καροτσάκι. Διότι δίκη χωρίς να είναι παρών ο Φιλιππίδης, θα είναι παρωδία».

«Το πρόβλημα είναι παθολογικό και ελπίζω να είναι σε θέση να έρθει στην επόμενη δικάσιμο. Ακόμα και με καροτσάκι θα έρθει. Δεν είναι σε κατάσταση να πάει στο νοσοκομείο ακόμα. Θα έρθει στο δικαστήριο ακόμα και με καροτσάκι», επεσήμανε ο ίδιος και τόνισε τη δυσκολία που έχει στο να περπατήσει.



Τι θα υποστηρίξουν στο δικαστήριο Δανδουλάκη – Δροσάκη

Όπως έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής, το «παρών» αύριο στο δικαστήριο θα δώσουν οι ηθοποιοί Κάτια Δανδουλάκη, Εβελίνα Παπούλια, Λένα Δροσάκη και Χρύσα Παππά.

Μέσα από την εκπομπή «Super Κατερίνα», παρουσιάστηκαν κάποια από αυτά που πρόκειται να καταθέσουν οι δύο πρώτοι ηθοποιοί ενώπιον του δικαστή.

«Το 2007 γνώρισα τον καταγγελλόμενο στο πλαίσιο των επισκέψεων που διοργάνωνε η σχολή μου. Από την πρώτη στιγμή έδειξε ενδιαφέρον για το πρόσωπό μου και με προσέγγισε με έναν τρόπο που αρχικά μου φάνηκε εντελώς φιλικός και καλοπροαίρετος. Πολύ σύντομα όμως ο καταγγελλόμενος άρχισε να αλλάζει συμπεριφορά και να με παρενοχλεί σεξουαλικά, στην αρχή πιο διακριτικά και στη συνέχεια με ολοένα και πιο ανάρμοστο τρόπο. Έφτασα στο σημείο να με παίρνει τηλέφωνο και να με ρωτάει πιεστικά πότε θα του κάτσω», θα πει η Λένα Δροσάκη.

Από την μεριά της η Κατερίνα Δανδουλάκη θα υποστηρίξει: «Σέβομαι τη σοβαρότητα του θέματος. Ο εκβιασμός οποιασδήποτε μορφής δεν επιτρέπεται να γίνεται ανεκτός και να δικαιολογείται σε καμία κοινωνία. Δηλώνω τον απεριόριστο θαυμασμό μου, την εκτίμηση και τη συμπαράστασή μου στα θύματα που στην ουσία είναι ήρωες μιας επιβεβαιωμένης κάθαρσης, Ο χώρος του θεάτρου είναι ο καθρέφτης της ζωής μας  και η ζωή είναι ιερή».