Συνομιλίες, βιντεοκλήσεις και πρόσβαση στο διαδίκτυο είχε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος με το κινητό, το οποίο κατείχε παράνομα μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού. Το βράδυ της 10ης Φεβρουαρίου οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι είχαν πληροφορίες ότι ο 34χρονος κρύβει στο κελί του ένα κινητό τηλέφωνο και προχώρησαν σε έρευνα.

Τη στιγμή του ελέγχου, ο 34χρονος έκανε βιντεοκλήση και προσπάθησε να κρύψει το τηλέφωνο κάτω από τα μαξιλάρι του. Τελικά, οι υπάλληλοι κατέσχεσαν το τηλέφωνο και ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος στην απολογία του στο πειθαρχικό συμβούλιο των φυλακών παραδέχθηκε ότι το είχε στην κατοχή του. Σε ερώτηση γιατί χρησιμοποιούσε το τηλέφωνο, ο 34χρονος φέρεται να απάντησε: «Είχα το κινητό για να μιλάω με την οικογένειά μου». Συγκεκριμένα ανέφερε ότι επικοινωνούσε με τους γονείς του και τον αδελφό του και ζητούσε ενημέρωση για την κόρη του Λυδία.

Μόνο ο 33χρονος κατηγορούμενος και οι γονείς του γνωρίζουν αν έγινε κάποια βιντεοκλήση, προκειμένου ο Αναγνωστόπουλος να δει την κόρη του από την κάμερα του κινητού τηλεφώνου.

Το κοριτσάκι διαμένει με την οικογένεια της μητέρας του στην Αλόννησο και μετά από δικαστική απόφαση δέχεται επίσκεψη από τους γονείς του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου πέντε ημέρες το μήνα. Στο πειθαρχικό συμβούλιο ο 34χρονος ρωτήθηκε ποιος του έδωσε το κινητό και φέρεται να υποστήριξε ότι του το άφησε ένας κρατούμενος όταν βγήκε από τις φυλακές. Όταν του ζητήθηκε να κατονομάσει τον κρατούμενο, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος φέρεται να αρνήθηκε.

Ο πιλότος τιμωρήθηκε με ποινή 100 πόντων και στέρηση εργασίας έξι μηνών. Παρά την ομολογία του για την κατοχή του κινητού τηλεφώνου, κατέθεσε προσφυγή. Σύμφωνα με εκτιμήσεις ανθρώπων που γνωρίζουν καλά τις φυλακές, προχώρησε σε αυτή τη νομική ενέργεια προκειμένου να μη στερηθεί τα μεροκάματα που θα έκανε στην καντίνα της φυλακής μέχρι το τέλος Μαρτίου, οπότε και αναμένεται να εξεταστεί η προσφυγή του.

Όμως, θεωρείται βέβαιο ότι από την 1η Απριλίου, οπότε και βγαίνει το πρόγραμμα με τις βάρδιες εργασίας των κρατουμένων, το όνομά του δεν θα περιλαμβάνεται σε αυτό. Να σημειωθεί ότι τις τελευταίες περίπου τρεις εβδομάδες, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος κρατείται στον ίδιο θάλαμο με τον Δημήτρη Λιγνάδη και τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Ο 34χρονος πιλότος θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου την Παρασκευή 8 Απριλίου, συνολικά 11 μήνες μετά την αποτρόπαιη δολοφονία της συζύγου του, της 20χρονης Καρολάιν Κράουτς, την ώρα που εκείνη κοιμόταν, στη μεζονέτα την οποία νοίκιαζαν στα Γλυκά Νερά.



Δημοσιεύτηκε στην ΟΝ ΤΙΜΕ στις 22 Μαρτίου 2022