Ένα πέρα για πέρα ασυνήθιστο και συνάμα συγκινητικό σκηνικό δημιούργησαν έξω από ιδιωτική κλινική στη Δράμα ευφάνταστοι φίλοι και συγγενείς νεαρής γυναίκας, που μόλις είχε γεννήσει.

Οι κοντινοί άνθρωποι της 25χρονης δεν μπορούσαν να βρεθούν στο δωμάτιο της κλινικής, λόγω των μέτρων που ισχύουν για τον περιορισμό εξάπλωσης της πανδημίας. Κατάφεραν όμως να τους δουν από το παράθυρο, αφού επιστράτευσαν έναν γερανό.

Μάλιστα, χειριστής του γερανού που πραγματοποίησε το πρωτότυπο επισκεπτήριο στον αέρα, ήταν ο παππούς της μπέμπας.

«Κόρνες και φωνές»

«Ήρθαν εσκεμμένα εκείνη την ώρα να μου μετρήσουν την πίεση και το οξυγόνο για να είμαι απασχολημένη. Ο σύζυγός μου είχε κλείσει και τις κουρτίνες -καθώς ήταν όλα προμελετημένα, και τη στιγμή που μιλούσα με τη μαία, ακούω απ’ έξω μουσική, τραγούδια, κόρνες και φωνές. Ανοίγουν την κουρτίνα, με πηγαίνουν με το κρεβάτι μου δίπλα στο παράθυρο, μου φέρνουν τη μικρή αγκαλιά και βλέπω τα αγαπημένα μου πρόσωπα πάνω σε ένα καλάθι γερανού», περιγράφει με συγκίνηση η κ. Μπάνιου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.



Διασώστης του ΕΚΑΒ

Χειριστής γερανού ήταν ο μπαμπάς της λεχώνας. Ο 55χρονος Σάκης Μπάνιου, διασώστης ΕΚΑΒ, έχει δίπλωμα χειρισμού τέτοιων μηχανημάτων καθώς ασχολούνταν με το συγκεκριμένο επάγγελμα από το 1996.

Έπιασε ξανά το τηλεχειριστήριο για τα μάτια της εγγονής του και ανέβηκε στο καλάθι μαζί με την οικογένεια, για μια ανύψωση στα δέκα μέτρα. «Ο γιος μου απέκτησε δίδυμα κοριτσάκια και τώρα ήρθε μια ακόμη νεράιδα», λέει, φορώντας το μπλουζάκι που του χάρισαν οι εγγονές του, με το λογότυπο: «ο πιο όμορφος παππούς».