Πλησιάζει η ώρα της αποκάλυψης για το θρίλερ της Πάτρας με τον θάνατο των τριών κοριτσιών.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων αναμένονται τα επόμενα 24ωρα, με τους ιατροδικαστές αλλά και τους αστυνομικούς να δίνουν την δική τους μάχη για να ρίξουν φως στο μυστήριο, που ταλαιπωρεί τους χαροκαμένους γονείς, αλλά και το πανελλήνιο.

 Ο ιατροδικαστής Παντελής Αλεξάνδρου μίλησε στο LIVE NEWS για το θρίλερ γύρω από τις ιστολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας.

«Ουσιαστικά, αυτό που όλοι όσοι έχουν έρθει σε επαφή με τα ευρήματα προσπαθούν να βοηθήσουμε στη διερεύνηση μεταξύ ανθρωποκτονίας και ενός απροσδόκητου γεγονότος που έχει, μεταξύ άλλων, κάποια ασφυκτικά ευρήματα. Εδώ θα έλεγα λοιπόν, αναλόγως με το τι ακριβώς θα κοινοποιηθεί από την τρίτη ιστολογική έκθεση. Εάν υπάρχουν ιστολογικά ευρήματα στο παιδί ως προς την καρδιά του θα πρέπει να αναδιοργανωθεί η επιστημονική τεκμηρίωση με τα καινούρια ευρήματα», είπε αρχικά ο κ. Αλεξάνδρου.

 Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Αλεξάνδρου στο LIVE NEWS «o ασφυκτικός θάνατος μπορεί να προκληθεί από ενδογενή στοιχεία ή εξωγενή ή και τα δύο. Ο ασφυκτικός θάνατος, εφόσον μιλάμε για ένα βίαιο θάνατο, σαφώς υποδηλώνει ότι κάποιος δεν έχει αποφράξει τα εξωστόμια των αεροφόρων οδών, εάν μιλάμε για ασφυκτικό θάνατο από εξωγενή παράγοντα», τόνισε ο ιατροδικαστής.

 Ιδιαίτερα, τα ασφυκτικά ευρήματα από τις δύο πρώτες εκθέσεις θα πρέπει να αξιολογηθούν.

 «Το θέμα των τοξικολογικών εξετάσεων είναι πολύ μεγάλο. Είναι σαφές ότι σε αυτές τις περιπτώσεις η εξιχνίαση και η ανίχνευση ουσιών που θα μπορούσαν μετά από χρονικό διάστημα 12 ωρών να μην ανιχνευτούν ή ένα πτητικό δηλητήριο που μεταβολίζεται εύκολα έχει ειπωθεί πολλές φορές. Το θέμα είναι ότι πλέον είναι σημαντικό να ακουστεί ότι αυτή η υπόθεση εξετάζεται ως μία υπόθεση. Έχει ήδη τεκμηριωθεί ότι η αιτία θανάτου που θα τεκμηριωθεί στις εξετάσεις της Τζωρτζίνας όχι μόνο θα ανευρεθεί, αλλά θα βοηθήσει και στην υπόλοιπη έρευνα», κατέληξε ο κ. Αλεξάνδρου στο LIVE NEWS.