Με σημαντική ελληνική παρουσία διεξήχθη και ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, η πολυεθνική άσκηση “Noble Dina 2022”, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, με συμμετοχή ναυτικών μονάδων, εκτός από την Ελλάδα, και από τη Γαλλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, το Ισραήλ και την Κύπρο.

Από ελληνικής πλευράς, το Πολεμικό Ναυτικό συμμετείχε στην προαναφερθείσα εκπαιδευτική δραστηριότητα με τη φρεγάτα «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ» τύπου “Standard” (“S”), το Ταχύ Περιπολικό Κατευθυνομένων Βλημάτων (ΤΠΚ) «ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ» τύπου “Super Vita”, το αναβαθμισμένο υποβρύχιο «ΩΚΕΑΝΟΣ» Type-209AIP, ένα ελικόπτερο (το οργανικό ελικόπτερο της φρεγάτας), καθώς και ένα Αεροσκάφος Ναυτικών Επιχειρήσεων (ΑΦΝΕ) P-3B “Orion” μερικώς αναβαθμισμένο.

---Το Ισραήλ συμμετείχε με τρεις κορβέτες και ένα υποβρύχιο.
---Οι ΗΠΑ με ένα ΑΦΝΕ τύπου P-8A Poseidon.
---Η Γαλλία με ένα ΑΝΦΕ τύπου Atlantique-2.
---Η Κύπρος με το Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) «ΑΡΧΙΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ», το Πλοίο Γενικής Υποστηρίξεως (ΠΓΥ) «ΑΛΑΣΙΑ» και ένα ελικόπτερο.
AD
AH

Στη διάρκεια της ασκήσεως “Noble Dina 2022” πραγματοποιήθηκαν πολλαπλά εκπαιδευτικά αντικείμενα με έμφαση στον ανθυποβρυχιακό πόλεμο, την εκτέλεση πυρών, τη σύνθεση και ανταλλαγή επιχειρησιακής εικόνος, τον πόλεμο επιφανείας, καθώς και την έρευνα και διάσωση.

«Η άσκηση συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχόντων» σημειωνόταν από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού.