Πληθαίνουν οι εξελίξεις στην υπόθεση με τα τρία νεκρά κορίτσια στην Πάτρα, που φαίνεται να βγαίνει «φως στο τούνελ» της υπόθεσης. 

Συγκεκριμένα, για το διαδικαστικό μέρος της υπόθεσης, αναφέρθηκε ο δικηγόρος, Γιάννης Μαρακάκης μίλησαν στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο». 

«Ερευνάται και το ενδεχόμενο να υπήρξαν πράξεις ή παραλείψεις, οι οποίες θα έπρεπε να έχουνε διαπιστωθεί είτε από την εισαγγελία, είτε από την ιατρική κοινότητα αρχικά, στο βαθμό όπου θα είχανε δώσει «σήματα» ότι υπάρχει κίνδυνος και για τα άλλα δύο παιδιά» δήλωσε ο δικηγόρος, Γιάννης Μαρακάκης. 

Στη συνέχεια, ο κ. Μαρακάκης τόνισε πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο επιστημονικές έρευνες σε εξέλιξη, «αν βρεθούν στοιχεία και από τις δύο πλευρές με κοινό παρονομαστή βγαίνει η εξίσωση, η οποία θα παρουσιαστεί σε αυτούς που μπορεί να θεωρηθούν υπεύθυνοι, θα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις και από κει και πέρα θα είναι εύκολο να ασκηθούν διώξεις». 

Παράλληλα,  ο διδάκτωρ Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θάνος Ασκητής, επισήμανε πως πρέπει να αξιολογηθούν ψυχολογικά και ψυχιατρικά τους γονείς και το περιβάλλον, τη συμπεριφορά τους, τη σχέση μεταξύ τους, εάν ήταν χρήστες, εάν είχαν συγκρουσιακό κλίμα. 

«Είμαστε υποχρεωμένοι να μελετήσουμε όλες τις συμπεριφορές που μπορούν να προκαλέσουν μια πιθανή αντίδραση θυμού,τιμωρίας ή εγκλήματος» συμπλήρωσε ο κ. Ασκητής. 

«Πρέπει να εξαντλήσουμε όλες τις αξιολογήσεις, για να φτάσουμε σε ένα δίκαιο, το οποίο δεν είναι τι λέμε και γράφουμε στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, αλλά η πραγματικότητα των δεδομένων» τόνισε ο κ. Ασκητής. 

«Ερευνάται είναι εάν κάποιος συνδυασμός έχει προκαλέσει στο παιδί τον θάνατο»

Ο αρχισυντάκτης εφημερίδας «Πελοπόννησος», Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, μίλησε στο «Χαμογέλα και Πάλι!», για την υπόθεση.

«Σε ό,τι αφορά στο σημερινό δημοσίευμα έχω να πω ότι διάγουμε μία περίοδο που ακούγονται πολλά, τα δύο εμπλεκόμενα υπουργεία, το Δικαιοσύνης και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, θέλουν ό,τι βγαίνει να είναι ξεκάθαρο. Η δική μας πληροφορία λέει ότι οι τοξικολογικές έχουν ολοκληρωθεί, ωστόσο υπάρχει η εντολή για επαλήθευση όπως γίνεται σε όλες τις περιπτώσεις, και το πρώτο συμπέρασμα δείχνει ότι δεν υπάρχει ξένη ουσία που να έχει χορηγηθεί στην Τζωρτζίνα, και που δεν έχει καμία σχέση με το φαρμακευτικό πρόγραμμα που ακολουθούσε το παιδί. Αυτό που ερευνάται είναι εάν κάποιος συνδυασμός έχει προκαλέσει στο παιδί τον θάνατο», ανέφερε αρχικά.

«Έχουμε φτάσει σε μία χρονική στιγμή που η Αστυνομία δεν είναι έτοιμη, και από την άλλη έχουμε εκ διαμέτρου αντίθετη πρόοδο της έρευνας της Εισαγγελίας Πατρών σε ό,τι αφορά σε συμβάντα που έγιναν στα νοσοκομεία της πόλης. Ακόμα, δεν είμαστε σε σημείο να γίνουν ανακοινώσεις. Όταν μίλησα με την Ρούλα Πισπιρίγκου δε μιλήσαμε για τις συνθήκες θανάτου των παιδιών, ήταν μία ευρεία συζήτηση σε ανθρωπιστικό πλαίσιο. Η ίδια θα επιθυμούσε να δώσει τις δικές της απαντήσεις στην Αστυνομία. Μίλησα επίσης και με τον δικηγόρο της, Απόστολο Λύτρα, ο οποίος είναι υπέρ της μη ανθρωποφαγίας. Αυτό που την ρώτησα είναι πως αντέχει όλο αυτό και μου απάντησε ότι είναι «εκτός ορίων». Η ίδια έφτασε σε ένα σημείο να τηλεφωνήσει κάπου και να πει εάν πρέπει να πάει μόνη της στην αστυνομία να πει τί έκανε και τί όχι», συμπλήρωσε ο δημοσιογράφος.