Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις που γίνονται γνωστές αναφορικά με την υπόθεση των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου που κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας, όση ώρα η αδελφή της Δήμητρα Πισπιρίγκου βρισκόταν στη ΓΑΔΑ, φέρεται να είχε τακτική επικοινωνία με τους δικούς της.

Η αδερφή της προφυλακισμένης κατέθετε για πάνω από 9 ώρες στη ΓΑΔΑ, δίνοντας απαντήσεις στους αξιωματικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών σχετικά με τις συνθήκες θανάτου της Μαλένας και της Ίριδας, των δύο άλλων παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη από την Πάτρα.

Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με πληροφορίες, επέμειναν ιδιαίτερα στην ημέρα που βρέθηκε νεκρή η Ίριδα στην κούνια της καθώς η Δήμητρα Πισπιρίγκου ήταν το μοναδικό άλλο πρόσωπο, πλην της Ρούλας Πισπιρίγκου, που ήταν παρούσα τις μοιραίες εκείνες ώρες.

Οι πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος» κάνουν λόγο για συνομιλία Ρούλας με Δήμητρα Πισπιρίγκου, λίγο πριν η πρώτη μπει στο κελί της.

«Κοπέλα μου, είσαι καλά, σ’ ενόχλησε κανείς, σε ακούμπησαν;» φέρεται πως ήταν τα λόγια της 33χρονης.

Τα ερωτήματα των αστυνομικών προς τη Δήμητρα Πισπιρίγκου

Υπενθυμίζεται ότι η Δήμητρα Πισπιρίγκου περιέγραψε λεπτό προς λεπτό τι έγινε στο σπίτι της οδού Μπιζανίου στις 21 Μαρτίου 2021.

Η τηλεόραση του STAR μετέφερε τον διάλογο της Δήμητρας Πισπιρίγκου:

Δήμητρα Πισπιρίγκου: Κοιμόμασταν με τη Ρούλα στο ίδιο κρεβάτι. Μεταξύ επτά και οκτώ το πρωί ακούσαμε την Ίριδα να γκρινιάζει. Ξυπνήσαμε.
Ερώτηση: Ποια από τις δύο σηκώθηκε για να πάει στο παιδί ;
Δήμητρα Πισπιρίγκου: Η Ρούλα και γύρισε σχεδόν αμέσως
Ερώτηση: Ποια από τις δύο κοιμάται πιο βαριά;
Δήμητρα Πισπιρίγκου: Εγώ.

Η Δημήτρα Πισπιρίγκου περιέγραψε, μάλιστα, και τη στιγμή που βρήκε νεκρή την Ίριδα: «Στις 11.30 η αδερφή μου μου ζήτησε να πάω να ξυπνήσω το μωρό για να το ταΐσουμε και μετά να πάμε βόλτα. Μπήκα στο δωμάτιο και πιάνοντας το χεράκι του το ένιωσα παγωμένο. Ενστικτωδώς τότε έπιασα το στήθος του και τότε κατάλαβα ότι δεν ανασαίνει. Τρέχοντας πήγα στην κουζίνα και φώναξα στην αδερφή μου για βοήθεια. Ήταν ότι χειρότερο έχω ζήσει. Έπαθα σοκ»

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθωνα Παπαδόπουλο, οι αστυνομικοί ρώτησαν την αδερφή της προφυλακισμένης για τη δολοφονία της κόρης της Τζωρτζίνας «τα πάντα, επεκτάθηκαν ακόμη και σε ερωτήματα που αφορούσαν την παιδική τους ηλικία. Κάλυψαν όλο το φάσμα της υπόθεσης. Τέθηκαν ερωτήματα που αφορούσαν και στη Τζωρτζίνα για την οποία δεν έχει εξεταστεί».

Υπενθυμίζεται ότι η προχθεσινή ήταν η δεύτερη κατάθεση της Δήμητρας Πισπιρίγκου στις Αρχές. Η πρώτη ήταν τον Μάρτιο του 2021 τη μέρα που δολοφονήθηκε η μικρή ίριδα. Τότε είχε ζητήσει μόνη της να μεταβεί στο τμήμα και είχε παραδώσει το πανάκι με το αίμα στις Αρχές.