Ομόφωνα δεκτό έγινε το αίτημα των δυο εκ των τριών γυναικών που έχουν καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη, ώστε να καταθέσουν στο δικαστήριο κεκλεισμένων των θυρών.

Το δικαστήριο ομόφωνα έκρινε πως η κατάθεσή τους θα πρέπει να δοθεί κεκλεισμένων των θυρών, κρίνοντας μεταξύ άλλων, ότι κατά αυτό το τρόπο θα μπορέσουν να αναφερθούν με λεπτομέρειες στα περιστατικά που καταγγέλλουν.

Μετά την εξέλιξη αυτή η κατάθεσή τους θα δοθεί χωρίς τη παρουσία δημοσιογράφων.

«Έχουν δημοσιευτεί»

Νωρίτερα, η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να μην δοθεί η κατάθεση των δυο καταγγελλουσών κεκλεισμένων των θυρών, διότι, όπως ανέφερε, οι καταγγελίες τους έχουν δημοσιευθεί ήδη. Ως εκ τούτου, όπως τόνισε η εισαγγελέας, δεν θα υπάρξει περαιτέρω θυματοποίησή τους με την κατάθεσή τους στο ακροατήριο με δημοσιότητα.

Καυγάς και διακοπή

Αφού η πλευρά των δυο γυναικών, που κατηγορούν τον Πέτρο Φιλιππίδη η μια ότι τη βίασε και η δεύτερη ότι αποπειράθηκε, κατέθεσε αίτημα να γίνει η κατάθεσή τους κεκλεισμένων των θυρών, προκλήθηκε καυγάς ανάμεσα στους δικηγόρους των δυο πλευρών. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η δίκη να διακοπεί για λίγη ώρα.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα είναι η πρώτη φορά που βρίσκεται στο δικαστήριο ο ίδιος ο Πέτρος Φιλιππίδης. Αδυνατισμένος αλλά όχι όσο φανταζόταν κανείς, ο γνωστός ηθοποιός δεν μπήκε στο δικαστήριο από την κεντρική είσοδο, αλλά από το ασανσέρ του κυλικείου.