Κόκκινο έχει χτυπήσει η αγωνία για την τελική έκβαση της υπόθεσης που εδώ και δύο μήνες έχει σοκάρει το πανελλήνιο. Πλέον, όπως όλοι εκτιμούν, έχουμε μπει στην τελική ευθεία για τη λύση του γρίφου της Πάτρας και την απάντηση στο ερώτημα: πώς πέθαναν τελικά τρία υγιέστατα κοριτσάκια μέσα σε δυόμισι χρόνια;

Η απάντηση στο θρίλερ φαίνεται πως βρίσκεται στα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων που έγιναν στην 9χρονη Τζωρτζίνα Δασκαλάκη, όταν πια θεωρήθηκαν ύποπτοι οι τρεις θάνατοι παιδιών μέσα στην ίδια οικογένεια. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αξιωματικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής έχουν ήδη στα χέρια τους τις σχετικές εκθέσεις, ωστόσο ένα εύρημα που προέκυψε από την τοξικολογική εξέταση της 9χρονης φαίνεται πως θα είναι κι αυτό που θα ρίξει την αυλαία στην πολύκροτη υπόθεση και θα δρομολογήσει ταυτόχρονα καταιγιστικές εξελίξεις.

Τα τελευταία 24ωρα, ιατροδικαστές και αστυνομικοί έχουν σκύψει πάνω από τα νέα δεδομένα, ενώ τα πάντα θα κριθούν στις λεπτομέρειες της υπόθεσης καθώς, όπως όλα δείχνουν, πράγματι ένα παιδί «μίλησε από τον τάφο του», όπως χαρακτηριστικά είχε πει σε προηγούμενη εκπομπή της η Αγγελική Νικολούλη: «Είναι σαν να λέει: ψάξτε πώς μπήκε αυτό μέσα στο σώμα μου» είχε επισημάνει η δημοσιογράφος, ενώ το σημαντικό εύρημα για το οποίο γίνεται λόγος φαίνεται πως είναι μία ουσία που, παρά την πολύμηνη φαρμακευτική αγωγή την οποία ακολουθούσε η Τζωρτζίνα από τον Απρίλιο του 2021, οπότε έπαθε την πρώτη της ανακοπή, προβληματίζει τους επιστήμονες.

Για το λόγο αυτό, το δείγμα εστάλη για επιβεβαίωση σε εξειδικευμένο εργαστήριο της Θεσσαλονίκης προκειμένου να επιβεβαιωθεί ο εντοπισμός της ουσίας αυτής, αλλά να γίνει και ποσοτικός προσδιορισμός ώστε να διαπιστωθεί αν δικαιολογείται στον οργανισμό της 9χρονης. Το συγκεκριμένο δείγμα βρίσκεται στα χέρια ενός καθηγητή Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας από τη Θεσσαλονίκη και τα τελικά αποτελέσματα αναμένονται την ερχόμενη εβδομάδα.

Πριν από λίγες ημέρες, κλιμάκιο του Ανθρωποκτονιών πήγε επιτόπου στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού» για να πάρει καταθέσεις από γιατρούς και νοσηλευτές που φρόντισαν τα δύο κορίτσια της οικογένειας Δασκαλάκη, τη Μαλένα και την Τζωρτζίνα, που νοσηλεύτηκαν εκεί για διαφορετικούς λόγους και εκεί άφησαν και την τελευταία τους πνοή, με τις αιτίες να παραμένουν μέχρι στιγμής είτε αμφισβητούμενες (σ.σ. η ηπατική ανεπάρκεια της Μαλένας) είτε απροσδιόριστες (σ.σ. η μοιραία ανακοπή της Τζωρτζίνας δεν ήταν δυνατόν να δικαιολογηθεί).

Στο μεταξύ, εντύπωση προκάλεσε η βεβαιότητα του απόστρατου ταξίαρχου της ΕΛ.ΑΣ. Θανάση Κατερινόπουλου, ο οποίος όχι μόνο επανέλαβε την πεποίθησή του ότι πίσω από τους ανεξήγητους θανάτους της Πάτρας κρύβεται εγκληματική ενέργεια αλλά, όπως είπε, σύντομα θα γνωρίζουμε και τους δράστες. Ο επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Αττικής τόνισε ότι το Τμήμα Ανθρωποκτονιών δεν έχει ολοκληρώσει ακόμα τον κύκλο των καταθέσεων. Ωστόσο, «η υπόθεση είναι ήδη δεμένη. Πολύ σύντομα θα έχουμε μάλλον τους δράστες και όχι το δράστη αυτού του στυγερού εγκλήματος» είπε χαρακτηριστικά.

«Εκτιμώ ότι δεν θα έχουμε δράστη, αλλά δράστες. Δεν περιμένω να δουν το φως της δημοσιότητας οι τοξικολογικές εξετάσεις του παιδιού πριν φτάσουν στον εισαγγελέα. Είναι καθαρά διαδικαστικό πλέον το θέμα και μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα έχουμε απαντήσεις» πρόσθεσε ο κ. Κατερινόπουλος.

«Οι δράστες και στους τρεις θανάτους είναι ίδιοι, δεν μπορεί να είναι άλλοι. Σέβομαι τον πόνο αυτών των γονιών, αλλά πρέπει να περιμένουν. Μέχρι χθες ήμουν 98% σίγουρος. Σήμερα είμαι 100% σίγουρος ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια» κατέληξε.

Δημοσιεύτηκε στην ΟΝ ΤΙΜΕ στις 28 Μαρτίου 2022