Ολοένα και πληθαίνουν τα ερωτήματα γύρω από τη δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι, καθώς ο 50χρονος κρεοπώλης συνεχίζει να κρατά το στόμα του κλειστό. Οι Αρχές αναζητούν την καραμπίνα του θύματος, την ώρα που η οικογένεια του 31χρονου περιμένει με αγωνία τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια. Παρά το γεγονός ότι μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει διαπιστωθεί η παρουσία άλλων ατόμων, εκτός του κρεοπώλη, τη στιγμή που δολοφονήθηκε ο Μπάμπης, η στάση που τηρεί ο κατηγορούμενος ενισχύει τα σενάρια ότι κάτι φοβάται να πει και κρατά το στόμα του κλειστό.
Διαβάστε ακόμα: Μεσολόγγι: "Τουλάχιστον ακόµα ένα πρόσωπο στη δολοφονία", λέει ο δικηγόρος της οικογένειας του Μπάμπη Κούτσικου


Μεσολόγγι: «Δεν μπορεί να ήταν μόνος του»

Σύμφωνα με τον ταξίαρχο ε.α. Θανάση Κατερινόπουλο, ο κρεοπώλης ήταν το «δόλωμα» για να οδηγηθεί ο 31χρονος στο σημείο όπου βρέθηκε δολοφονημένος. «Υπάρχουν τα εξής δεδομένα. Το πρώτο ψέμα ήταν ότι φύγανε να πάνε για κυνήγι 9.00 η ώρα το βράδυ - κανένας κυνηγός δεν πάει να κυνηγήσει τη νύχτα. Το δεύτερο είναι ότι πήρε μαζί του την καραμπίνα του το άτυχο αυτό παιδί και την είχε μέσα στη θήκη. Το τρίτο είναι ότι, ναι, πήγαν μαζί με αυτόν τον άνθρωπο για κυνήγι στο συγκεκριμένο σημείο, μέχρι εκεί που τον πιάνανε οι κάμερες. Ήταν ένα παιδί με καλή σωματική διάπλαση. Πριν από δύο ημέρες είχαν πάει μαζί σε κάποιο χωριό κοντά στο Μεσολόγγι. Αυτό σημαίνει ότι είχαν κάποια πολύ καλή σχέση πέρα από τα χρωστούμενα που υπήρχαν. Τι χάλασε μέσα σε δύο ημέρες για να τον πάρει, να τον πάει στο συγκεκριμένο σημείο και να τον σκοτώσει;», ανέφερε ο κ. Κατερινόπουλος.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Δεύτερον, απ' ό,τι φάνηκε, τουλάχιστον, από τον κρεοπώλη, δεν υπήρξαν καθόλου ίχνη πάλης. Πώς να αιφνιδιάσεις έναν άνθρωπο ο οποίος φοβάται κι έχει μαζί του την καραμπίνα για να αμυνθεί αν του συμβεί κάτι, από ποιον, από τον κρεοπώλη; Αν τον φοβόταν, δεν θα πήγαινε μαζί του. Το σενάριο ότι εκεί τον περίμεναν άλλοι και χρησιμοποίησαν τον κρεοπώλη για να τον μεταφέρει εκεί. Προφανώς τον είχαν στο χέρι για κάποιους λόγους που δεν μπορούμε να ξέρουμε. Ήταν το “δόλωμα” για να μεταφερθεί ο άτυχος νεαρός εκεί».

«Ο κρεοπώλης κράτησε μια στάση από την πρώτη στιγμή, δεν μιλάει. Είχε ένα ενδιαφέρον, απ' ό,τι ειπώθηκε, το τι θα συναντήσει στις φυλακές. Εγώ δεν ξέρω κανέναν να έχει κάνει έναν φόνο και να ψάχνει εκ των υστέρων τι θα συναντήσει μέσα στις φυλακές. Τι φοβόταν μέσα στις φυλακές; Έψαχνε να δει τι γίνεται, αν θα πρέπει να μιλήσει ή όχι, διαφορετικά το κύκλωμα θα τον τελειώσει; Είτε είναι έξω είτε είναι μέσα, θα πρέπει να μιλήσει, γιατί αν πράγματι υπάρχει κύκλωμα, έχει και ο ίδιος ημερομηνία λήξης. Το καλύτερο που έχει να κάνει και για τη δική του προστασία είναι να μιλήσει. Δύο άνθρωποι οι οποίοι είχαν μια σχέση, και οικογενειακή, θα έλεγα, δεν νομίζω ότι θα έφτανε σε αυτό το σημείο μόνος του αυτός ο άνθρωπος να διαπράξει έναν φόνο επειδή του χρώσταγε 17.000 και δεν μπορούσε να ανταποκριθεί. Και αν ήταν τεταμένες οι σχέσεις, γιατί δύο μέρες νωρίτερα να πάνε σε ένα διπλανό χωριό οι δυο τους; Όλα συγκλίνουν στο ότι δεν μπορεί να ήταν μόνος του. Για ποιον λόγο να φορτωθείς ένα έγκλημα που λες ότι δεν το έκανες;», κατέληξε ο Θανάσης Κατερινόπουλος.

Με πληροφορίες από την «ONtime»