Για τέταρτη συνεχή μέρα σήμερα οι Τούρκοι συνεχίζουν τις προκλήσεις τους στο Αιγαίο με 4 παραβάσεις, 40 (!) παραβιάσεις και 2 εμπλοκές, συμφώνως με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιοποίησε πριν από λίγη ώρα το ΓΕΕΘΑ.

Μπαράζ προκλήσεων που ξεκίνησαν την Παρασκευή ΑΝΗΜΕΡΑ της εθνικής επετείου και συνεχίστηκαν αδιαλείπτως και το Σαββατοκύριακο και φυσικά σήμερα, όπου, συμφώνως με τα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ, 3 «ζευγάρια» μαχητικών αεροσκαφών F-16 και 1 μη επανδρωμένο αερο-όχημα (UAV), συνολικώς 7 αεροσκάφη, από τα οποία 2 μαχητικά ήταν οπλισμένα, πραγματοποίησαν 4 παραβάσεις των Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας (ΚΕΚ) στο FIR Αθηνών και 40(!) παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου (ΕΕΧ) στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Από τις προαναφερθείσες 40 παραβιάσεις του ΕΕΧ, οι 7 πραγματοποιήθηκαν από τα μαχητικά και οι 33 από το ένα και μοναδικό UAV (!), ενώ με τα τουρκικά μαχητικά σημειώθηκαν και 2 εμπλοκές με τα αεροσκάφη «ετοιμότητος» της ελληνικής αεραμύνης.

Σε όλες τις περιπτώσεις αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από τα μαχητικά αεροσκάφη «ετοιμότητος» (readiness) της Ελληνικής αεραμύνης, που έσπευσαν για την αντιμετώπισή τους.