Ιερεας
Ελλάδα

Φάρσαλα: Στα χέρια της αστυνομίας ο ιερέας που είχε εξαφανιστεί για υπεξαίρεση 3,8 εκατ. ευρώ από το Δημόσιο

Το δικαστήριο είχε αποφασίσει ποινή κάθειρξης 15 ετών

Ο 45χρονος ιερέας από τα Φάρσαλα , που καταδικάστηκε για την υπόθεση υπεξαίρεσης 3,8 εκ. ευρώ απ’ το Δημόσιο και έφυγε απ’ το δικαστήριο πριν την ανακοίνωση της απόφασης, βρίσκεται πια στα χέρια της αστυνομίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο ιερέας αλλοίωνε επί σειρά ετών μισθολογικές καταστάσεις ιερέων που υπηρετούσαν σε εκκλησίες των Φαρσάλων.

Βάσει δημοσιεύματος της εφημερίδας «Ελευθερία», συνελήφθη αργά χθες το απόγευμα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας στην περιοχή του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αθηνών στη Λάρισα, όπου βρέθηκε μαζί με τη γυναίκα του.

Ποινή κάθειρξης 15 ετών

Για τον ιερέα το δικαστήριο είχε αποφασίσει ποινή κάθειρξης 15 ετών έχοντας κριθεί ένοχος για την εν λόγω υπεξαίρεση. Ο ιερέας χωρίς να είναι κρατούμενος με την ολοκλήρωση της απολογίας του, αποχώρησε από τη δικαστική αίθουσα όταν το Δικαστήριο διέκοψε για διάσκεψη και προκειμένου να εκδώσει απόφαση μετά και την εισαγγελική πρόταση. Όταν οι δικαστές επέστρεψαν στην αίθουσα, με την εκφώνηση των ονομάτων των κατηγορουμένων, διαπιστώθηκε ότι ο 45χρονος, σε αντίθεση με τις άλλες δύο συγκατηγορούμενες απουσίαζε από την αίθουσα.

Αξίζει να διευκρινιστεί ότι με την έκδοση της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ο ιερέας θα έπρεπε να συλληφθεί και να οδηγηθεί στη Φυλακή προκειμένου να επιμετρηθεί η νέα ποινή (πρωτόδικα είχε καταδικασθεί σε ισόβια). Υπενθυμίζεται πως ο 45χρovos συνελήφθη το 2012 και μέχρι το 2020 που αποφυλακίστηκε εξέτισε περισσότερο από 8 χρόνια οπότε με τη νέα ποινή θα υπηρετήσει το υπόλοιπο.