Κακουργηματική δίωξη για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, από κοινού άσκησε ο εισαγγελέας Θεσσαλονίκης βάρος των δέκα νεαρών χούλιγκαν, 16 έως 19 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για επίθεση εις βάρος 14χρονου, με οπαδικά κίνητρα.

Ο άγριος ξυλοδαρμός είχε σημειωθεί στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου δύο εικοσιτετράωρα πριν από τη δολοφονική επίθεση εναντίον του 19χρονου Άλκη.

Μετά την ταυτοποίησή τους από την αστυνομία οι νεαροί κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις με την ιδιότητα του ύποπτου. Η δικογραφία – στην οποία περιλαμβάνεται το βίντεο της επίθεσης από κάμερα ασφαλείας- διαβιβάστηκε στη συνέχεια στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και τους απαγγέλθηκε η συγκεκριμένη κατηγορία, για την οποία θα κληθούν να απολογηθούν το επόμενο διάστημα στον Ανακριτή Θεσσαλονίκης.

Τα δύο αδέρφια 14 και 15 ετών έκαναν βόλτα στην παραλία όταν στο ύψους του Μακεδονία Παλλάς είδαν ξαφνικά μια ομάδα 10 νεαρών να τους ζητάει να πάνε προς το μέρος τους.

Τα δύο αδέρφια ένιωσαν ότι κινδυνεύουν και άρχισαν να τρέχουν
. Ο μεγαλύτερος αδερφός κατάφερε να ξεφύγει, αλλά όχι και ο 14χρονος, τον οποίο έπιασαν και άρχισαν να χτυπούν. Οι δράστες της επίθεσης, όσο χτυπούσαν τον 14χρονο τον ρώτησαν αν ανήκει σε συγκεκριμένη ομάδα της πόλης.