Με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εις βάρος της ίδιας της κόρης της, η Ρούλα Πισπιρίγκου καλείται να αντιμετωπίσει την δικαιοσύνη, την ώρα που ανοίγουν και οι φάκελοι των θανάτων των άλλων δύο παιδιών της.

Οι αποκαλύψεις για την υπόθεση του φρικτού εγκλήματος εις βάρος ενός 9χρονου παιδιού είναι ανατριχιαστικές. Οι αρχές που παρέδωσαν στην Εισαγγελία έναν άρτιο φάκελο, φαίνεται ότι εστιάσουν και στο κίνητρο της ανθρωποκτονίας, το οποίο σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Βασίλη Λαμπρόπουλο, εστιάζεται γύρω από την σχέση του ζευγαριού.

 Σύμφωνα με όσα αποκαλύφθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε αρχίσει να καταλαβαίνει πως ο «κλοιός σφίγγει».

Συγκεκριμένα φέρεται πως οι αστυνομικοί ζήτησαν από την 33χρονη να τους ακολουθήσει στην Αθήνα γιατί τη θέλει ο διοικητής, με την μητέρα να ρωτά «να ενημερώσω τον δικηγόρο μου;».

 Ο αστυνομικός απάντησε πως δεν χρειάζεται και η 33χρονη ανέφερε πως «ακούγονται πολλά και βλέπω τώρα στο MEGA για μια ουσία κεταμίνη…».

 Ο αστυνομικός συντάκτης, Βασίλης Λαμπρόπουλος είπε πως πιθανότατα η 33χρονη κατηγορούμενη παρακολουθούσε καθημερινά τα ρεπορτάζ του, εκφράζοντας αρκετές φορές και τη δυσφορία της, υπενθυμίζεται πως υπήρξε και σχετική ανακοίνωση του δικηγόρου της που έλεγε πως «αυτή δεν είναι μία υπόθεση Μπάμπη Αναγνωστόπουλου».

 Στην ερώτηση εάν υπάρχει το ενδεχόμενο ιατροδικαστικής αμέλειας αναφορικά με τους άλλους δύο θανάτους των παιδιών, της Μαλένας και της Ίριδας, ο Βασίλης Λαμπρόπουλος απάντησε πως έχει ασκηθεί δημόσια κριτική για την ιατροδικαστική γνωμάτευση αναφορικά με τον πρώτο θάνατο, όπου η αιτία ήταν η ηπατική ανεπάρκεια. Σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να εξηγηθεί ο λόγος που προκαλεί τον θάνατο.

 Αναφορικά με το κίνητρο της φρικιαστικης πράξης, εφόσον αποδειχθεί πως έχει γίνει από τη μητέρα, ο αστυνομικός συντάκτης εκτίμησε πως συνδέεται με τη σχέση του ζευγαριού. Ενώ επισήμανε πως η 33χρονη μητέρα προκαλούσε τα «ενδιάμεσα» προβλήματα υγείας στη Τζωρτζίνα, προκειμένου στο τέλος να «δικαιολογηθεί» και ο θάνατός της.