Ολοκληρώθηκε στη Θεσσαλονίκη το τεράστιο graffiti για τον αδικοχαμένο Άλκη Καμπανό, ο οποίος έχασε την ζωή του μετά την άγρια οπαδική επίθεση που δέχθηκε από χούλιγκανς, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου

Το graffiti για τον Άλκη Καμπανό δημιουργήθηκε σε ένα τεράστιο τοίχο σχολικού συγκροτήματος επί της οδού Θ. Γαζή, στην περιοχή Χαριλάου, ακριβώς απέναντι από το σημείο όπου την 1/2 του 2022 ο 19χρονος φίλος του Άρη δολοφονήθηκε

Το πρόσωπο του Αλκιβιάδη είναι στα χρώματα του κίτρινου και του κόκκινου, ενώ δεξιά και αριστερά του έχουν ζωγραφιστεί δύο μεγάλοι πάπυροι, όπου σε αυτόν στα αριστερά αναγράφεται «Άλκη Ζεις», ενώ σε αυτόν στην δεξιά πλευρά, «1.2.2022», η ημέρα της δολοφονίας του.

Σημειώνεται ότι πλάι στην προσωπογραφία υπάρχει γραμμένο το hastag #nomore (ποτέ ξανά) ενώ έχει τοποθετηθεί και ταμπελάκι που αναφέρει ότι η οδός Θ. Γαζή, μετονομάζεται σε Άλκη Καμπανού.

5555057

 «Ναι η αλήθεια είναι ότι ολοκληρώθηκε νωρίτερα από ότι είχαμε προβλέψει. Είχαμε δηλώσει ότι θα το ολοκληρώναμε αύριο Κυριακή (3/4), αλλά τελικά προλάβαμε νωρίτερα» σημειώνει στο GRTimes, εκ των καλλιτεχνών που σχεδίασαν και υλοποίησαν την προσωπογραφία του αδικοχαμένου Άλκη, Θανάσης Ευαγγελόπουλος.

«Είναι ένα έργο αφιερωμένο στην εξάλειψη της οπαδικής βίας, κατά του μπούλινγκ που ασκείται προς οποιαδήποτε κατεύθυνση και υπέρ της ελεύθερης έκφρασης», τονίζει χαρακτηριστικά και συμπληρώνει πως «η όλη διαδικασία για την υλοποίησή του ξεκίνησε πριν από ενάμιση περίπου μήνα και χρειάστηκε αρκετή δουλειά μέχρι να φτάσουμε στο σήμερα. Έπρεπε να εξασφαλίσουμε άδειες από τον δήμο, την πολεοδομία, να βγάλουμε το σχέδιο, να βρούμε τους χορηγούς. Ευτυχώς από την πρωτοβουλία των φίλων του Άλκη, ευαισθητοποιήθηκε πολύς κόσμος και έτσι τα καταφέραμε».

«Είναι ένα έργο αφιερωμένο στην εξάλειψη της οπαδικής βίας, κατά του μπούλινγκ που ασκείται προς οποιαδήποτε κατεύθυνση και υπέρ της ελεύθερης έκφρασης», τονίζει χαρακτηριστικά και συμπληρώνει πως «η όλη διαδικασία για την υλοποίησή του ξεκίνησε πριν από ενάμιση περίπου μήνα και χρειάστηκε αρκετή δουλειά μέχρι να φτάσουμε στο σήμερα. Έπρεπε να εξασφαλίσουμε άδειες από τον δήμο, την πολεοδομία, να βγάλουμε το σχέδιο, να βρούμε τους χορηγούς. Ευτυχώς από την πρωτοβουλία των φίλων του Άλκη, ευαισθητοποιήθηκε πολύς κόσμος και έτσι τα καταφέραμε» ανέφερε.

Οι καλλιτέχνες που φιλοτέχνησαν το έργο στην οδό Θεόδωρου Γαζή, δεν άφησαν τίποτα στην τύχη τους. Γνωρίζοντας πολύ καλά, ότι υπάρχει πάντα η περίπτωση το graffiti να βανδαλιστεί από ανεγκέφαλους, εξήγησαν πώς έχουν μεριμνήσει και γι’ αυτό το ζήτημα. «Ολόκληρο το graffiti έχει περαστεί από ένα ειδικό βερνίκι που δεν βοηθά του επίδοξους βάνδαλους. Λέγεται αντι-graffity» υπογραμμίζει ο Θανάσης Ευαγγελόπουλος.