Τα Παρά-πρωινά μας
Τα Παρά-πρωινά μας Σωτήρης Ξενάκης Μπάγια Αντωνοπούλου
self_test_sxoleia_farmakeia
Ελλάδα

Δωρεάν self test: Πότε θα υποβάλλονται σε έλεγχο μαθητές και εκπαιδευτικοί

Το ένα self test πρέπει να το κάνουν μέχρι και 24 ώρες πριν την προσέλευσή τους την Τρίτη το πρωί στα σχολεία.

Σε ισχύ βρίσκεται από σήμερα Δευτέρα, 4 Απριλίου, το νέο πλαίσιο του υπουργείου Παιδείας για τα self test μαθητών και εκπαιδευτικών στα σχολεία.

Στο πλαίσιο της περαιτέρω χαλάρωσης των μέτρων της πανδημίας, ανακοινώθηκε πρόσφατα και το τέλος στο ένα από τα δύο self test την εβδομάδα, το οποίο γίνεται υποχρεωτικά σε όλες τις βαθμίδες και πριν την προσέλευσή τους στις σχολικές αίθουσες.

Το ένα self test πρέπει να το κάνουν μέχρι και 24 ώρες πριν την προσέλευσή τους το πρωί της Τρίτης στα σχολεία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας

«Οι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, θα προμηθεύονται από την Τετάρτη 30 Μαρτίου έως και την Τρίτη 5 Απριλίου, τρία δωρεάν αυτοδιαγνωστικά self test από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των ημερών από 4 Απριλίου έως και 15 Απριλίου 2022 και για την επιστροφή από τις διακοπές του Πάσχα.

Θα έχουν την υποχρέωση να πραγματοποιούν το μοναδικό self test έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευσή τους στο σχολείο κάθε Τρίτη.

Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε ιδιωτικές σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται σε αυτές εξακολουθούν να δηλώνουν το αποτέλεσμα των self test στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr και να εκδίδουν την Σχολική Κάρτα για COVID-19».