Η πολύπαθη ιστορία του αυτοκινητοδρόμου «Πάτρα – Πύργος» είναι γνωστή, το έργο είχε βαλτώσει το 2019 εξαιτίας των αλχημειών της προηγούμενης κυβέρνησης, με την κατάτμηση σε οκτώ εργολαβίες και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εγείρει σοβαρές ενστάσεις ως προς τη διαδικασία. Ενστάσεις που έθεσαν εν αμφιβόλω την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και άρα την ίδια την κατασκευή του δρόμου.

Χάρη ωστόσο στις συστηματικές προσπάθειες του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κ. Καραμανλή και του Υφυπουργού Γ. Καραγιάννη και κυρίως την προσωπική παρέμβαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κομισιόν, το έργο ξεμπλόκαρε και με εξασφαλισμένους πλέον ευρωπαϊκούς πόρους, θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2025.

Στη θετική αυτή εξέλιξη πολύτιμη ήταν η συνεισφορά του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη, ο οποίος στήριξε από την πρώτη στιγμή τις προσπάθειες της κυβέρνησης για την επανεκκίνηση του έργου και στάθηκε αρωγός στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις με την Επιτροπή για τη χρηματοδότησή του. Συνεισφορά που αναγνωρίστηκε τόσο από τον Πρωθυπουργό όσο και από τους Υπουργούς στην έναρξη των εργασιών για τον νέο αυτοκινητόδρομο.

Ο Περιφερειάρχης κατάφερε μάλιστα να συμπεριληφθούν στην κατασκευή του «Πάτρα – Πύργος» και επιπρόσθετα έργα ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ για στοχευμένες παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας στον υφιστάμενο άξονα, προκειμένου να προστατευθούν ανθρώπινες ζωές.

Για μια ακόμη φορά ο Νεκτάριος Φαρμάκης αποδεικνύει ότι ξέρει να διεκδικεί και να πετυχαίνει σημαντικά οφέλη για τη Δυτική Ελλάδα.

1_5
O Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής χαιρετίζουν τη συμβολή του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη στην επανεκκίνηση του «Πάτρα – Πύργος».
2_4
Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Υφυπουργός Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ολυμπίας Οδού Α.Ε. Παναγιώτης Παπανικόλας.
3_2
Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης.
4
O Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής χαιρετίζουν τη συμβολή του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη στην επανεκκίνηση του «Πάτρα – Πύργος».
5
6
7
8
9
10
Ο Υφυπουργός Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης
11
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ολυμπίας Οδού Α.Ε., Παναγιώτης Παπανικόλας.
12
13
14