Η σύλληψη και η προφυλάκιση της Ρούλας Πισπιρίγκου για τον θάνατο της 9χρονης της, Τζωρτζίνας, δε σήμανε και το τέλος της υπόθεσης της Πάτρας, καθώς ακόμα διερευνώνται οι αιφνίδιοι θάνατοι των άλλων δύο κοριτσιών της οικογένειας, της Μαλένας και της Ίριδας.

Οι τοξικολογικές Μαλένας και Ίριδας δεν αναδεικνύουν κεταμίνη.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι η Μαλένα και κυρίως η Ίριδα, έχουν χάσει τη ζωή τους με ασφυκτικό μηχανισμό θανάτου.

Η ιατροδικαστική έκθεση για την Μαλένα, από την άτυπη επιτροπή ιατροδικαστών, δεν αποκλείεται να δοθεί στις αρμόδιες ανακριτικές και αστυνομικές αρχές τα επόμενα 24ωρα.

Ουσιαστικά, η συνδυαστική μελέτη των ευρημάτων και στοιχείων για τα αίτια θανάτου των παιδιών φαίνεται να αναδεικνύει όλο και περισσότερο το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας.

Τα νέα δεδομένα που προέκυψαν για το θάνατο της Τζωρτζίνας, φαίνεται ότι ανακατευθύνουν τις έρευνες για το θάνατο των άλλων δύο κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη, με τις ιατροδικαστικές τους εκθέσεις να βρίσκονται ήδη σε διαδικασία επανεξέτασης.

Όλα τα ευρήματα των ιατροδικαστικών εκθέσεων των άλλων δύο κοριτσιών θα τεθούν πλέον υπό το πρίσμα των νέων δεδομένων που προέκυψαν, για να φανεί ο εξωγενής παράγοντας, ο οποίος «κρύβεται» πίσω από τον αιφνίδιο χαμό της Μαλένας και της Ίριδας.

«Η προκαταρκτική εξέταση που διετάχθη και διενεργείται από την Εισαγγελία εστιάζει στην συνδυαστική μελέτη των θανάτων εξ’ αφορμής του θανάτου του τρίτου παιδιού», ανέφερε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα "Γνώμη", η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα, που είχε εξετάσει τη σορό της 6,5 μηνών Ίριδας.

Η Προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών, στην ιατροδικαστική εξέταση που διενήργησε στις 22 Μαρτίου είχε προσθέσει το πνευμονικό οίδημα στην αιτία θανάτου του βρέφους, που σύμφωνα με την παθολογοανατόμο Αντιγόνη Μητσέλου, είχε αποδοθεί σε αγενεσία φλεβοκόμβου.

«Δεν βάζω διπλή αιτία ποτέ. Οπότε αντιλαμβάνεστε για ποιο λόγο διατυπώθηκε όπως διατυπώθηκε, με τις κακώσεις που παρατηρήθηκαν και παραπέμπουν ασφαλώς κάπου», ανέφερε λίγες μέρες πριν η ιατροδικαστής.

Υπενθυμίζεται ότι στην ιατροδικαστική έκθεση της Ίριδας, είχαν παρατηρηθεί στοιχεία αποξήρανσης γύρω από τα χείλη, ενώ επίσης διαπιστώθηκε τραύμα στον στοματικό βλεννογόνο.