Την ώρα που η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι προφυλακισμένη για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της, οι προβλέψεις όσων είχαν πει ότι δεν πρόκειται να βρεθεί τίποτα στα ψηφιακά μέσα της σχετικά με τη θανατηφόρα ουσία κεταμίνη, με την οποία φέρεται να σκότωσε την Τζωρτζίνα, μάλλον επιβεβαιώνονται.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές της εφημερίδας «Πελοπόννησος», τα αποτελέσματα που προέκυψαν από την άρση του τηλεφωνικού ηλεκτρονικού απορρήτου σε ηλεκτρονικές συσκευές, δηλαδή σε τάμπλετ και κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στο σπίτι της 33χρονης και κατασχέθηκαν από την Ασφάλεια Πατρών και εστάλησαν για διερεύνηση «υπόπτων» διαδρομών στην Αθήνα, «έδειξαν» τις συγκεκριμένες διαδικτυακές αναζητήσεις.

Ωστόσο, αυτές τοποθετούνται χρονικά μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας και λίγο πριν τη σύλληψη της 33χρονης.


Γκούγκλαρε ό,τι άκουγε στα ΜΜΕ

Η Ρούλα Πιπισπιρίγκου φαίνεται πως έψαχνε στη google, για να λάβει πληροφορίες για κάθε τι που άκουγε στην τηλεόραση ή διάβαζε στα διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης και αφορούσε σε πιθανές ουσίες και σκευάσματα που θα μπορούσαν να επιφέρουν τον θάνατο στην 9χρονη.

Το τελευταίο γκουγκλάρισμά της, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, εντοπίζεται στις 30 Μαρτίου λίγο πριν οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών Αττικής την μεταφέρουν στη ΓΑΔΑ.

Αναζητούσε να μάθει «τι είναι η κεταμίνη», καθώς τότε είχε «σκάσει» η είδηση πως στην Τζωρτζίνα βρέθηκε η θανατηφόρα ουσία.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει προβεί σε αγορά μέσω διαδικτύου, αφορά όμως σε φαρμακευτικά σκευάσματα και συγκεκριμένα σε λιποδιαλύτες.

Από τις 8 συσκευές κινητών τηλεφώνων που βρέθηκαν στο ισόγειο του τριώροφου επί της οδού Μπιζανίου, στην Πάτρα, μόνο η μία είναι λειτουργική και πρόκειται για κινητό τελευταίας τεχνολογίας.


Οι εκκλήσεις Κατερινόπουλου να ανοίξουν στόματα

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ταξίαρχος εν αποστρατεία, Θανάσης Κατερινόπουλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, εξέφρασε την άποψη ότι δε θα βρεθεί κανένα ίχνος της κεταμίνης σε τηλέφωνα και ηλεκτρονικούς υπολογιστές της Ρούλας και ότι προμηθεύτηκε την ουσία από τον χώρο των τοξικομανών.

«Πιστεύω ότι δε θα προκύψει μέσα από την έρευνα σε υπολογιστές, τάμπλετ κλπ. η διαδικασία αγοράς της κεταμίνης. Δεν ήταν τόσο χαζή να αγοράσει κεταμίνη από εκεί», είπε αρχικά.

«Έχω πει κατ’ επανάληψη ότι η κεταμίνη χρησιμοποιείται από πάρα πολλούς ασθενείς – χρήστες ως υποκατάστατο στις διάφορες πιάτσες ναρκωτικών. Άνετα κάποιος θα μπορούσε να προμηθευτεί την ουσία από κάποιο στέκι ναρκομανών της Πάτρας. Δεν είναι απαραίτητο ότι πήγε η ίδια η Ρούλα. Θα μπορούσε να πάει οποιοδήποτε άλλος δικός της, φίλος, γνωστός κλπ.», επισήμανε ο κ. Κατερινόπουλος.

«Οποιοσδήποτε έδωσε αυτή την κεταμίνη σε οποιοδήποτε πρόσωπο που υποψιάζεται ότι μπορεί να έχει σχέση να πάει να το καταθέσει, να μη φοβάται τη σύλληψη. Προφανώς δεν ήξερε ότι θα χορηγηθεί σε παιδί», υπογράμμισε.