Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο «θρίλερ» της Πάτρας, μετά την προφυλάκιση της Ρούλας Πισπιρίγκου στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου κρατείται, καθώς κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

Την ίδια στιγμή, από τη μία πλευρά ο εν διαστάσει σύζυγός της και πατέρας των τριών άτυχων παιδιών, Μάνος Δασκαλάκης, έχει βρεθεί ξεκάθαρα απέναντί της – και νομικά – και από την άλλη, η ίδια φέρεται να βρίσκεται σε ιδιαίτερα βεβαρυμένη ψυχολογική κατάσταση, λόγω της προφυλάκισής της και της «αδικίας» που – όπως υποστηρίζει σθεναρά – υπέστη.

Παράλληλα, μοιάζει να ζει σε ένα δικό της κόσμο, χωρίς αυτό να σημαίνει, φυσικά, ότι τα έχει «χαμένα».

Αντιθέτως, ο κόσμος που η ίδια η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει πλάσει, περιλαμβάνει πρωτίστως την «αθωότητά της» και, εξ’ αυτής, την τεράστια έκπληξή της για την προφυλάκιση, την προσδοκία της ότι σύντομα θα αποφυλακιστεί υπό όρους, αλλά και τη μεγάλη της απογοήτευση που ο  σύζυγος της , που είχε εμμονή μαζί του, της γύρισε οριστικά την πλάτη.

Ο δικηγόρος της, Όθων Παπαδόπουλος, μίλησε στην εκπομπή «Live News»  για την ψυχολογική κατάσταση της πελάτισσάς του, αλλά και για τα όσα τού έχει δηλώσει έως τώρα.

Όπως αποκάλυψε στο MEGA, το αίτημα αποφυλάκισης της κρατούμενης θα κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα, αντί για αύριο όπως αναμενόταν και θα συνοδεύεται από τεχνικές εκθέσεις ειδικών, οι οποίοι θα αποφανθούν για τα «ερωτηματικά» που έχουν τεθεί, σε σχέση με τις καταθέσεις των γιατρών και τη σειρά των γεγονότων που οδήγησαν στο χαμό της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Η ψυχολογία της 33χρονης

Αναφορικά με την ψυχολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου, ο δικηγόρος της ανέφερε πως είναι σε άσχημη κατάσταση λόγω της στέρησης της ελευθερίας της, ενώ οι θέσεις της αναφορικά με τα γεγονότα, αλλά και τη σχέση της με τον Μάνο Δασκαλάκη παραμένουν ίδιες και δηλώνει «απογοητευμένη» με τις χθεσινές δηλώσεις τού εν διαστάσει συζύγου της, ενώ εξακολουθεί να μην έχει επικοινωνία μαζί του, με επιθυμία του ιδίου, όπως τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος.

Σε ό,τι αφορά την αίτηση διαζυγίου, πάντως, που επιθυμεί να καταθέσει η πελάτισσά του, δήλωσε πως ακόμη το επιθυμεί, ωστόσο, δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να το προχωρήσει.

«Αισθάνεται ότι είναι με την πλάτη στον τοίχο, ότι δέχεται δριμύτατη κριτική και κατανοεί να την κατηγορούν άνθρωποι που δεν την γνωρίζουν, αλλά όχι ο σύζυγός της», είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος.

Ο Όθων Παπαδόπουλος ανέφερε, επίσης, πως η κατηγορούμενη μιλάει για τα παιδιά της, σα να μην έχει καταλάβει ακόμη τι έχει συμβεί και φοβάται μη χαθούν τα βίντεο από τα κινητά της, που είναι ό,τι της έχει απομείνει από τα παιδιά…

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι βρίσκεται σε σύγχυση. Εξάλλου, η δήλωση του συνηγόρου της είναι ξεκάθαρη: «Είναι ένας άνθρωπος με σαφή και ξεκάθαρο λόγο, με ειρμό στη σκέψη της. Δεν βλέπω, κατά τις συνομλίες και τις επαφές που έχουμε, κάποια ένδειξη ότι χρειάζεται κάποια ψυχιατρική εκτίμηση».

Ο Δασκαλάκης επιβεβαιώνει ότι η Πισπιρίγκου αγόραζε φάρμακα από το διαδίκτυο

Την ίδια στιγμή, καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις και από το άλλο «στρατόπεδο», την πλευρά του Μάνου Δασκαλάκη.

Ενώ οι Αρχές πραγματοποιούν ενδελεχή έρευνα, προκειμένου να εντοπίσουν από πού και από ποιον προμηθεύτηκε η Πισπιρίγκου τη δηλητηριώδη ουσία κεταμίνη που, όπως αποδείχτηκε από τις τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας, ήταν η αιτία του θανάτου της 9χρονης, ο πατέρας του παιδιού, ξαφνικά, επιβεβαιώνει τις «ύποπτες» αναζητήσεις τής εν διαστάσει συζύγου του στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του αστυνομικού συντάκτη των εφημερίδων «ΤΑ ΝΕΑ» και «ΤΟ ΒΗΜΑ», Βασίλη Λαμπρόπουλου, ο οποίος συνομίλησε με τον Μάνο Δασκαλάκη, επιβεβαιώνονται οι «ύποπτες» διαδικτυακές αναζητήσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Ο Μάνος Δασκαλάκης θεωρεί αδιάσειστα τα στοιχεία περί ανεύρεσης κεταμίνης και δηλώνει ότι δεν ξέρει πώς μπορεί να την προμηθεύτηκε η σύζυγός του. Στο σημείο αυτό, πάντως, επισημαίνει ότι η εκείνη πραγματοποιούσε αναζητήσεις φαρμακευτικών ουσιών από το διαδίκτυο.

Οι μεταφορές του 30χρονου

Αξιοσημείωτο είναι, μάλιστα, ότι ο ίδιος παραδέχεται – μετά τις φήμες που κυκλοφόρησαν ότι εργαζόταν σε μεταφορική εταιρεία, που συνεργαζόταν με φαρμακευτική – πως η εταιρεία, πράγματι, συνεργαζόταν με αποθήκη φαρμακευτικών προϊόντων, που διέθετε κτηνιατρικά σκευάσματα, όπως η κεταμίνη.

Ωστόσο, ο ίδιος ισχυρίζεται πως ουδέποτε είχε αναλάβει σχετικό δρομολόγιο, ούτε είχε αναμειχθεί σε αυτές τις μεταφορές η σύζυγός του.

Όπως ανέφερε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, ο Μάνος Δασκαλάκης εξακολουθεί να θεωρεί πως η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει προμηθευτεί την κεταμίνη από το διαδίκτυο ή με κάποιον άλλον τρόπο.

Σχετικά με το tablet με το οποίο έχει ταφεί η Τζωρτζίνα, ο ίδιος ισχυρίζεται πως πρέπει να ερευνηθεί αν έχει γίνει κάποια ύποπτη αναζήτηση από εκεί.

«Μιλάνε» τα κινητά και ο υπολογιστής

Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι η ανακρίτρια ζήτησε την άρση του ηλεκτρονικού και τηλεφωνικού απορρήτου της Ρούλας Πισπιρίγκου, προκειμένου να δοθούν απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα τα οποία αφορούν, μεταξύ άλλων, και στον τρόπο με τον οποίο φέρεται να προμηθεύτηκε τη θανατηφόρα ποσότητα της κεταμίνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την έρευνα των αστυνομικών στο σπίτι της κατηγορουμένης στην Πάτρα, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 8 κινητά τηλέφωνα, τα οποία μπαίνουν πλέον στο «μικροσκόπιο» για να ανακτηθούν τα δεδομένα τους, ακόμη κι αν δεν λειτουργούν πλέον, ούτως ώστε να βρεθούν τα μηνύματα και οι τηλεφωνικές επικοινωνίες της 33χρονης.

Χρήσιμα στοιχεία, όμως, εκτιμάται ότι θα εισφέρει και η ηλεκτρονική αλληλογραφία της Ρούλας Πισπιρίγκου, για να διαπιστωθεί εάν πράγματι έψαχνε, μέσω διαδικτύου, να προμηθευτεί την κεταμίνη, την οποία κατηγορείται ότι χορήγησε στην άτυχη Τζωρτζίνα.

Τόσο η ανακρίτρια όσο και ο εισαγγελέας θεωρούν πως, μέσα από την άρση, θα καταφέρουν να συνθέσουν τα άγνωστα κομμάτια του «παζλ» τα οποία, ακόμη και μετά την απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου, παραμένουν σκοτεινά, καθώς η ίδια επιμένει στην αθωότητά της, ενώ ρίχνει τις ευθύνες στους γιατρούς για «κατά λάθος» χορήγηση της κεταμίνης.

Στο πλαίσιο της ανάκρισης, άμεσα αναμένεται να κληθούν για να καταθέσουν ως μάρτυρες γιατροί και νοσηλευτές από  το «Καραμανδάνειο» της Πάτρας, το «Ωνάσειο», αλλά και το Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», όπου νοσηλεύτηκε η 9χρονη Τζωρτζίνα.