«Όλα τα ευρήματα στον εγκέφαλο και στους πνεύμονες, είναι ο ορισμός του ασφυκτικού θανάτου. Είναι ότι βλέπουμε στα βιβλία ιατροδικαστικής», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γρηγόρης Λέων, την ώρα που στην Πάτρα άνοιγε ο τάφος της Τζωρτζίνας προκειμένου να αποσπαστεί το τάμπλετ του άτυχου κοριτσιού.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, «ειδικά στην Ίριδα, είναι δεδομένο πως μιλάμε για ασφυκτικό θάνατο και επομένως για εγκληματική ενέργεια».

«Η υπόθεση της Πάτρας αποτελεί μοναδικό παγκόσμιο φαινόμενο»

Ο ιατροδικαστής είπε ακόμη πως η πολύκροτη υπόθεση της Πάτρας αποτελεί μοναδικό παγκόσμιο φαινόμενο, καθώς η εξιχνίαση του θανάτου των παιδιών γίνεται επειδή είναι λαλίστατοι οι γονείς.

«Όταν έχουμε δύο ανθρώπους που είναι σε ένα σπίτι με ένα βρέφος και σε συνεντεύξεις τους περιγράφουν τι ώρα ξύπνησε και όσα έγιναν και στο σπίτι δεν υπήρχε κάποιος άλλος και έχουμε έγκλημα, τότε ο ένας από τους δύο είναι ο δράστης», υπογράμμισε ο κ. Λέων.

«Μάλιστα, από τον τρόπο που περιγράφουν τα γεγονότα, ''δείχνουν'' και ποιος είναι ο δράστης, αλλά αυτό δεν είναι δική μας δουλειά να το πούμε», κατέληξε ο ιατροδικαστής.