Το Ισραήλ θα επισκεφθεί επισήμως τη Δευτέρα 11 Απριλίου 2022 o Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, μετά από σχετική πρόσκληση του Ισραηλινού ομολόγου του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ, Αντιστρατήγου Aviv Kochavi.

Οι δύο Αρχηγοί θα συζητήσουν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος και αυτά είναι και πολλά αριθμητικά και σημαντικά ποιοτικά, στη σκιά των δύο πιο πρόσφατων Ισραηλινών συμμετοχών σε πολυεθνικής ασκήσεις που διεξήχθησαν στην Ελλάδα προ ημερών με τεράστια επιτυχία, την αεροπορική (κυρίως) άσκηση «Ηνίοχος ’22» και την αντίστοιχη Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων «Ωρίων’22».

Ο Αντιστράτηγος Aviv Kochavi είναι σήμερα μια από τις πιο σημαντικές στρατιωτικές προσωπικότητες του Ισραήλ, προερχόμενος από τους αλεξιπτωτιστές, και με τεράστια πολεμική εμπειρία, αλλά και θαυμάσιες σπουδές, που περιλαμβάνουν ένα βασικό πτυχίο…Φιλοσοφίας από το φημισμένο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ, και δύο Μάστερ, το πρώτο στη Δημόσια Διοίκηση από την αντίστοιχη φημισμένη Σχολή του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και το δεύτερο στις Διεθνείς Σχέσεις από το επίσης φημισμένη Σχολή του Πανεπιστημίου «Τζων Χόπκινς»!

Γεννηθείς το 1964, κατετάγη στο Στρατό στα 18του το 1982 και πήγε εθελοντικά στους αλεξιπτωτιστές, όπου στη διάρκεια της 3ετούς θητείας του έγινε υπαξιωματικός και Διμοιρίτης. Το 1985 αποφάσισε να συνεχίσει τη σταδιοδρομία του ως αξιωματικός Πεζικού, και ολοκλήρωσε τη Σχολή Υποψηφίων Αξιωματικών διάρκειας ενός έτους και εν συνεχεία επανήλθε στους αλεξιπτωτιστές, όπου υπηρέτησε σε διάφορες θέσεις και διοικήσεις όλα τα χρόνια του στο Στράτευμα.

Ως ταξίαρχος διοίκησε την ταξιαρχία αλεξιπτωτιστών (2001-2003)την 98η Μεραρχία Αλεξιπτωτιστών (2003-2004), και στις 30 Νοεμβρίου 2004 ανέλαβε διοικητής της Μεραρχίας της Γκάζα, που ήταν υπεύθυνη για την ομώνυμη περιοχή. Στη συνέχεια ανέλαβε Διευθυντής Επιχειρήσεων των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων (2007-Ιανουάριος 2010).

Προαγόμενος σε Υποστράτηγο, ανέλαβε Διευθυντής της Στρατιωτικής Υπηρεσίας Πληροφοριών του Ισραήλ (22 Νοεμβρίου 2010) και εν συνεχεία Διοικητής της Βόρειας Διοικήσεως (Νοέμβριος 2014). Στις 11 Μαΐου 2017 ανέλαβε καθήκοντα Υπαρχηγού Ενόπλων Δυνάμεων μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου 2018 και από τις 15 Ιανουαρίου 2019 προήχθη σε Αντιστράτηγο και ανέλαβε τα σημερινά του καθήκοντα ως Αρχηγού των ΕΔ του Ισραήλ.