Ολοένα και εντείνονται οι έρευνες στην υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα της οικογένειας Δασκαλάκη. Μάλιστα, πλέον οι έρευνες εστιάζουν στην πιθανή εμπλοκή άλλων προσώπων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση γνωρίζουν πως η κατηγορούμενη Ρούλα Πισπιρίγκου δεν έχει μιλήσει ακόμα «ανοιχτά» για τον εν διαστάσει σύζυγό της, Μάνο Δασκαλάκη επειδή ίσως αυτά που θα πει να τον ενοχοποιήσουν και στη συνέχεια να ενοχοποιήσουν περαιτέρω και την ίδια.

Το κοινό εύρημα σε Μαλένα και Ίριδα

Ένα κοινό εύρημα στη Μαλένα και στην Ίριδα έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των ειδικών καθώς δίνει νέες προεκτάσεις στις έρευνες. Πρόκειται για αλλοιώσεις στο ήπαρ οι οποίες διαπιστώθηκαν και στα δύο αδερφάκια. Το κοινό εύρημα στις ιστοπαθολογικές εξετάσεις για αλλοιώσεις στο συκώτι και των δύο παιδιών θα ερευνήσουν εξιδεικευμένοι πραγματογνωμόνες. Πρέπει να βρεθεί το αίτιο αυτών των ευρημάτων καθώς επίσης και να απαντηθεί το πώς δημιουργήθηκε το πνευμονικό οίδημα αλλά και η ηπατική διαταραχή στην Τζωρτζίνα και πως στη Μαλένα.

Έμπειροι επιστήμονες εκτιμούν ότι η εκφύλιση αυτή που μοιάζει με κυτταρικό θάνατο στην Τζωρτζίνα προκλήθηκε από τη δηλητηρίαση του οργανισμού της από την κεταμίνη.

Ερωτηματικά όμως προκαλεί το εύρημα αυτό στην περίπτωση της Μαλένας γι’ αυτό και θα επανεξεταστεί. Οι τοξικολογικές εξετάσεις που είχαν γίνει τότε δεν είχαν εντοπίσει την ύπαρξη κάποιας τοξικής ουσίας. Οι πραγματογνώμονες όμως αναμένεται να επανεξετάσουν βιολογικά υγρά και ιστούς της μικρής Μαλένας προκειμένου να διερευνήσουν την αιτία του εκφυλισμού των ηπατικών κυττάρων.

«Η Ίριδα δίνει τη χαριστική βολή»

Ο πρόεδρος της ιατροδικαστικής εταιρείας, Γρηγόρης Λέων έκανε λόγο για τα ευρήματα στην Ίριδα, τα οποία αναμένεται το επόμενο διάστημα να δουν το φως της δημοσιότητας. Ο ίδιος τόνισε πως κατά τη δική του εκτίμηση «ακόμα και σε δικαστικό επίπεδο το παιδί το οποίο δίνει την καθοριστική βολή στη δράστιδα ή στους δράστες είναι η Ίριδα. Θα δείτε ότι στην Ίριδα δεν θα μπορέσει να υπάρξει κανένα επιχείρημα ούτε σε επίπεδο δικαστηρίου ούτε σε κανένα άλλο επίπεδο από τη δράστιδα ή τους δράστες».