Να κηρυχθεί ένοχος 48χρονος που κάθεται στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης κατηγορούμενος ότι κακοποιούσε σεξουαλικά τις ανήλικες φίλες των παιδιών του, όταν εκείνες πήγαιναν να παίξουν στο σπίτι του, ζήτησε, κατά την αγόρευσή της, η εισαγγελέας της έδρας.

Επικαλούμενη τις λεπτομερείς και περιγραφικές καταθέσεις των ανήλικων θυμάτων ενώπιον ειδικών παιδοψυχολόγων, κατά το στάδιο της προκαταρκτικής έρευνας, η εισαγγελέας έκρινε ότι οι καταγγελίες για τα όσα βίωσαν είναι πέρα για πέρα αληθείς.

Αναλύοντας και το νομικό σκέλος της υπόθεσης, πρότεινε προς τους δικαστές να τον καταδικάσουν για βιασμό, τετελεσμένο και σε απόπειρα, για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη και για κατάχρηση ανηλίκων, κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση. Για κάποιες επιμέρους πράξεις που αφορούν δύο από τα συνολικά τέσσερα θύματα, ζήτησε να μετατραπούν σε πλημμελήματα.

Προηγουμένως στην απολογία του, ο κατηγορούμενος -πατέρας τεσσάρων παιδιών- αρνήθηκε το σύνολο των πράξεων που τού αποδίδει το κατηγορητήριο. «Στέκομαι απέναντί σας στην πιο κρίσιμη στιγμή της ζωής μου, υπερασπιζόμενος την αθωότητά μου και το μέλλον της οικογένειάς μου», είπε, προθέτοντας ότι ουδέποτε προσέγγισε με οποιοδήποτε τρόπο τα ανήλικα κορίτσια. «Δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος», απολογήθηκε ο 48χρονος, στο πλευρό του οποίου στέκεται η οικογένειά του.

Η διαδικασία συνεχίζεται με την αγόρευση της συνηγόρου υπεράσπισης και θα ακολουθήσει η διάσκεψη των δικαστών, τακτικών και ενόρκων, ενόψει της ετυμηγορίας τους.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι καταγγελλόμενες πράξεις τελέστηκαν το διάστημα από το 2015 έως το 2019, σε προάστιο της Θεσσαλονίκης, ενώ τα θύματα, κατά περίπτωση, ήταν 6 έως 12 ετών. Η ποινική έρευνα της υπόθεσης ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2020, μετά από μήνυση που έκανε η μητέρα μίας ανήλικης. Έναν χρόνο αργότερα, ο 48χρονος απολογήθηκε σε ανακριτή, κρίθηκε προφυλακιστέος κι έκτοτε κρατείται στις φυλακές Γρεβενών.